Najnovije

DODIK: Srbija udarila pečat stabilnosti

BANJALUKA - Zvaničnici i predstavnici političkih partija u Republici Srpskoj ocenjuju danas da je ubedljiva pobeda aktuelnog premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima garant unutrašnje stabilnosti Srbije i regiona.

Dodik (Foto: Sinhua)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srbija, predsedničkim izborima u složenim regionalnim okolnostima, "udarila pečat stabilnosti".
Dodik, naime, smatra da bi situacija u Srbiji bila destabilizovana "da se krenulo u neku alternativu". On je rekao i da je Srbija, održavši izbore bez incidenata, još jednom pokazala da je faktor stabilnosti u regionu.
"Siguran sam da će Srbija nastaviti putem stabilnosti", poručio je Dodik i dodao da je sinoć imao priliku da Vučiću lično čestita, kao i da će se večeras sastati sa njim u Mostaru.
Predsednik DNS Marko Pavić čestitao je Vučiću, ističući da od njega očekuje odbranu Dejtonskog mirovnog sporazuma, čiji je Srbija jedan od garanata, i što veću brigu za Srbe izvan Srbije.
"Građanima Srbije čestitam najviši nivo demokratskih sposobnosti i spremnosti da slobodno demokratskom voljom odluče o svojoj budućnosti", ističe se u Pavićevoj čestitki upućenoj Vučiću.
Pavić podseća da DNS, koja beleži stalni rast podrške građana svim dosadašnjim izborima, nastavlja da gradi i programske osnove i politička načela na osnovama progresivne narodnjačke politike, što je dokazano učešćem u parlamentarnom procesu na svim nivoima u Republici Srpskoj i BiH.
"DNS smatra da su demokratski izbor programa i opredeljenja, kao ideal i najviši cilj demokratije i njeni dometi u Srbiji, putokaz za Republiku Srpsku i BiH", naglasio je Pavić.
On navodi da je DNS ponosan i na činjenicu da Vučić dolazi iz okruženja narodnjačke politike na jugoistoku Evrope, kojoj i oni sami pripadaju.
Predsednik SDS-a Vukota Govedarica čestitao je lideru Srpske napredne stranke izbornu pobedu, koja, kaže, garantuje unutrašnju političku stabilnost Srbije i kontinuitet Vučićeve uspešne politike, što je naročito važno sa aspekta regionalne pozicije srpskog naroda, posebno u Republici Srpskoj.
"Verujemo u nastavak dobre saradnje svih političkih stranaka i predstavnika vlasti srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj i BiH i intenzivniji rad na pitanjima našeg zajedničkog interesa. Nadamo se i snažnijem iskoraku ka većoj ekonomskoj stabilnosti naših zemalja, te izgrađivanju one vrste državotvorne svesti koje će taj i sve druge nacionalne ciljeve moći da realizuje", naglasio je Govedarica.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA