Najnovije

IZRAELCI GAĐAJU SIRIJSKU VOJSKU I TVRDE: "Uništili smo ruski S-300!"

Zvanični sirijski izvori negirali su izveštaje da su izraelski jurišni helikopteri juče pogodili 90. brigadu Sirijske arapske armije (SAA) južno od Kuneitre.

Izraelska avijacija (foto: Jutjub printskrin)

Ova izjava je usledila nakon što je nekoliko novinskih agencija tvrdilo da su Izraelske vazduhoplovne snage izvršile udar na ciljeve SAA u južnoj Kuneitri nakon što je jedna raketa pala na teritoriju Izraela, doletevši iz Sirije. 
Lokalni izvori su govorili o neuobičajenom pokretu izraelskih helikoptera i borbenih aviona duž sirijsko-izraelske granice, a takođe su potvrdili i razmeštanje izraelskih tenkova na pozicijama bliže tom frontu.  Ranije ove nedelje izraelski borbeni avioni su lansirali pet projektila na navodno Hezbolahovo skladište oružja na Međunarodnom aerodromu u Damasku. Takođe, Izraelske vazduhoplovne snage su upotrebile projektil Patriot protiv izviđačkog drona koji je u vazdušni prostor Izraela ušao iz Sirije.
Izrael se protivi mogućem širenju uticaja Hezbolaha i pro-iranskih milicija koje deluju u Siriji duž izraelsko-sirijske granice.
U međuvremenu, proizraelska medijska kampanja protiv iransko-sirijsko-ruske alijanse proširila se u medijima. U ovom trenutku, mejnstrim mediji aktivno izveštavaju da su izraelski avioni uništili ruski S-300 raketni odbrambeni sistem u januaru 2017. godine.  Koje srpsko oružje koriste Asadovi Tigrovi, čitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poređenje vojne moći Irana i Izraela
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA