Najnovije

PADAJU GASNA POLJA: Sirijska armija se ne zaustavlja u pohodu na istoku Palmire! (VIDEO/MAPA)

Uprkos bombardovanju aerodroma sa kog je poletao najveći broj aviona koji učestvuju u operacijama oko Palmire, Sirijska arapska armija odlučno napreduje na ovom frontu.

Palmira (Ilustracija: Pravda)

Sirijska arapska armija (SAA) zauzela je stazu Kamel, Al Šukari kamenolom i Farme Palmire u južnim oblastima drevnog grada. Ovim napretkom SAA je otvorila put za napad na grad Hafseh i gasna polja u njegovoj blizini.
2

Tokom dana sirijska artiljerija je dejstvovala i po terorističkim utvrđenjima istočno od Silosa Palmire, u pravcu kretanja ofanzive, koja je za prvi cilj imala oslobađanje drevnog grada. Drugi cilj ovih vojnih operacija upravo i jesu nalazišta nafte i gasa u okolini Palmire i Hafseha: Arak, DŽazal, Maher i Al Šaere. Prema navodima lokalnih aktivista, na avio-bazu T4 sa koje, takođe, poleću avioni i helikopteri koji učestvuju u operacijama oko Palmire, pao je jedan od "zalutalih" krstarećih raketa ispaljenih tokom noći sa američkih brodova.  Kao da su time poslali signal teroristima, ID je istog trenutka započeo napade na SAA selo Fruklus, o čemu više možete da pročitate OVDE.  Napad je odbijen, pre svega, zahvaljujući odlučnim dejstvima sirijske avijacije. Pogledajte video-izveštaj SAA o napredovanju na južnom frontu Palmire: Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA