Najnovije

SUTRA U PODNE: "Protiv diktature" staju pred Vladu Srbije! (FOTO/VIDEO)

Pete po redu uzastopne demonstracije, pod sloganom "Protiv diktature", počele su u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i još nekoliko gradova širom Srbije.

Protiv diktature (Foto: JuTjub)

Naredni protest biće održan sutra u podne ispred Vlade Republike Srbije. "Neće biti jedini jer nećemo ništa rešiti jednim protestom. Juče smo počeli, danas nastavljamo i ne stajemo dok se naš glas ne bude čuo dovoljno glasno, dok nas ne čuje cela Srbija, dok ne nadjačamo tišinu medija! Dođite i podržite svoje mišljenje, i borite se za svoju budućnost! Ponesite pištaljke, transparente, megafone i ostalu opremu za protest", poručuje se na nezvaničnoj Fejsbuk stranici protesta u Beogradu i apeluje na sva manja mesta da organizuju svoje događaje. "I Sloba je dobio izbore, to treba da zapamtite!", poručuje se na stranici.

Ranije...

Transparent "Protest protiv diktature" razapeli su učesnici tako što su se okrenuli u pravcu ka Bulevaru kralja Aleksandra. Ponovljena je ruta od juče Vukov spomenik - Kraljice Marije - Takovska - Nemanjina - Kneza Miloša - Slavija - Kralja Milana i ponovo - Narodna skupština.  Saobraćaj se zustavlja tokom prolaska kolone. Demonstranti se postavili novi zahtev - "Hapsite tajkune!", bila je jedna od parola. Kolona je kod Vukovog spomenika zastala gde je cela masa lajala, ali i ujedno i skakala u ritumu parola i skandiranja, da bi na kraju nastavili Ruzveltovom od Kraljice Marije. Tokom demonstracija naročito se ističe jedan simbol, a više o tome ko je osmislio simbol demonstravija protiv Vučića, saznajte OVDE. Na putu do zgrade RTS-a učesnici protesta su Takovskom i zavijali, ali i izneli i još jedan zahtev - "Vrati babi penziju!" grmelo je iz grla okupljenih. Kada je stigla kolona ispred zgrade RTS-a, grmelo je što od pištaljki, vuvuzela, tako i od povika "Hoćemo ostavke!". Upaljena je i baklja. Ipak, odata je pošta za stradale pilote u padu aviona kod Šapca. Kolona je prvo skandirala minut ćutanja kako bi se utišala masa da bi na kraju zaista i utihunuli. Skandiranje parole "O(ne)svesti se" ispred Vlade Srbije standarno je najavilo padanje u nesvest okupljenih. Učesnici su prethodno čučnuli i posedali na asfalt u Kneza Miloša, da bi posle poskočili kao jedan. Kolona se uputila ka Slaviji, odkle je nastvila preko Kralja Milana do zgrade Narodne skupštine, gde je šetnja okončana. Protest je ponovo prošao bez incidenata, a za sutra je najavljen novi skup, ali u 12 sati.

Novi sad:

Još ranije...

Demonstranti su, uprkos lošem vremenu, već počeli da se okupljaju ispred Narone skupštine u Beogradu. Očekuje se da će nakon okupljanja početi protestna šetnja, ali obzirom da je trasa šetnje juče promenjena u odnosu na prethodne dane, nije poznato kojim će se ulicama protesti kretati večeras. Trenutno se na mestu okupljanja nalazi oko 1.000 ljudi, ali neprestano pristiže još demonstranata. Ovako sada izgleda na platou ispred Skupštine Srbije:




Foto: Pravda Kao i prethodnih dana, grupa patriota istrajava u zaštiti "srpskog zida plača", posvećenog žrtvama na Kosovu i Metohiji.


Foto: Pravda Okupljanja su počela i u Novom Sadu:


Foto: Tviter Među učesnicima demonstracija pojavile su se prve podele i to povodom neodlučnosti kada treba da započnu sutrašnji protesti. Protesti su otpočeli nakon što je aktuelni premijer Aleksandar Vučić u nedelju 2. aprila ubedljivo pobedio na izborima za predsednika Srbije. Kao organizator protesta do ovog trenutka nije označena nijedna organizacija ili pojedinac, dok se učesnici pozivaju u šetnju centralnim ulicama gradova u Srbiji putem interneta i društvenih mreža. Novosadski studenti definisali su zahteve protesta, koje su podržali i predstavnici studenata učesnika iz Beograda. Oni traže: smenu članova Republičke izborne komisije "zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda", razrešenje predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković "zbog blokade rada Narodne skupštine", smenu direktora Radio televiyije Srbije (RTS) i urednika Informativnog programa RTS "zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata", kao i smenu članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM), zbog nereagovanja na prekršaje i prijave. Uskoro opširnije... Izvor: Pravda, RSE, Kurir, Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA