Najnovije

OVO NIKADA NEMOJTE RADITI U RUSIJI! 7 pravila zbog čijeg će vas kršenja smatrati nevaspitanim

Svaka zemlja ima neke svoje začkoljice koje su u drugim delovima sveta uobičajna pojava, a Rusija nije nikakav izuzetak.

Ilustracija (Foto: Jutjub/printskrin)

U svojoj knjizi "Gde se kulture sudaraju: Vodič kroz kulture" Ričard Luis iznosi popis od sedam najvažnijih stvari koje bi trebalo da izbegavate ako posetite Rusiju.

1. Nemojte nositi kaput unutra

Smatra se nekulturnim nositi kaput u kući. Čak i ako je grejanje pokvareno, skupite se i odmah okačite kaput na vešalicu.

2. Nemojte držati ruke u džepovima

Nepristojno je hodati okolo sa rukama u džepovima. Ako poslujete u Rusiji, pazite da vam ruke uvek budu na otvorenom, da ne biste delovali neuredno.

3. Nemojte sedeti raširenih nogu

Takođe, nemojte ni slučajno dići nogu tako da gležanj oslonite na koleno. Uz to, pazite da vam se nikad ne vide đonovi, i nipošto nemojte cipelama dodirnuti sedalo, s obzirom da se cipele smatraju prljavim.

4. Nemojte zviždati na ulici

Na zviždanje na ulici, ali i unutra, ne gleda se blagonaklono. Kako biste bili sigurni, jednostavno nemojte zviždati nigde i nikada.

5. Nemojte jesti na travnjacima

Zaboravite piknike, bez obzira koliko je lepo vreme.

6. Nemojte pitati ljude gde je toalet

Smatra se nepristojnim ispitivati druge gde se nalazi toalet. A to pitanje pogotovo ne bi trebalo da postavite osobi suprotnog pola.

7. Nikad se nemojte rukovati kroz vrata

Rusi su poznati po praznoverju. Smatra se nesrećom rukovati se sa bilo kim preko praga, pa odložite pozdravljanje dok ne uđete u zatvoren prostor. Pročitajte OVDE i šta je to Vladimir Putin zabranio u Rusiji što će vas nasmejati do suza. Izvor: (Express.hr/Bussines insider)

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

10 neverovatnih činjenica o Rusiji
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA