Najnovije

"KAKVA CRNA DEVICA MARIJA": Šamarčina pape Hrvatima!

Papa Franja je u subotu izrazio ozbiljnu sumnju da se Devica Marija ukazivala na dnevnoj bazi u hrvatskom Međugorju, u koje svake godine hrle milioni hodočasnika.

Papa Francisko (Foto: Pixabay)

U junu 1981. godine šestoro dece reklo je da im se ukazala Isusova majka, a do dana današnjeg tvrde da se ta praksa nastavila.
- Žena koju su oni videli nije Isusova majka - izjavio je papa Franja u avionu kojim je iz Portugala leteo natrag za Rim.
Papa je napomenuo da je crkvena istraga o situaciji u Međugorju bacila sumnju na tvrdnje navodnih prikaza.
- Ja sam lično zločestiji, više volim Madonu majku, našu majku, a ne Madonu voditeljku koja šalje poruke svakog dana - kazao je između ostalog papa, navodeći da sva ukazanja spadaju u privatnu sferu te da se od toga ne treba praviti javna predstava.
NJegova najnovija izjava bi mogla da uzburka duhove u BiH, u kojoj katolici sačinjavaju oko 10 posto stanovništva, a religijski turizam u Međugorju donosi velik priliv finansija.
- Ta navodna ukazanja nemaju preteranu vrednost, to je moje lično mišljenje. Pa ko misli da bi Devica bilo kome rekla: Dođi sutra u isto vreme na isto mesto, imam novu poruku za tebe - upitao je papa.
Ipak, nije tako izričito otklonio mogućnost da je do ukazanja uistinu došlo 1981. godine.
- Kada je riječ o prvotnim ukazanjima deci, izvješće manje-više kaže da se istraga o tome treba nastaviti, njih treba razdvojiti od kasnijih navodnih ukazanja, pojasnio je papa.
O navodnim ukazanjima sprovedeno je već nekoliko istraga, poslednja u januaru 2014. godine, a pre nekoliko meseci Vatikan je u Međugorje poslao posebnog izaslanika, ali on nije zadužen za utvrđivanje autentičnosti navodnih ukazanja jer se time može baviti samo Kongregacija za doktrinu vere. Pogledajte OVDE koja jeziva istina je otkrivena o gardistima. Izvor: Jutarnji List

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte ovde mišljenja stručnjaka o Stepincu:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA