Najnovije

TILERSON: Postoje konkretni dokumentovani dokazi o ruskom mešanju u izbore u SAD

Državni sekretar SAD Reks Tilerson je, kada je reč o odnosima sa Rusijom izjavio da se ne može izbrisati ono što je bilo i da nema čistog lista. Počeće od ovoga što sada imaju.

Reks Tilerson (Foto: Sinhua)

- Odnose sa Rusijom moramo vratiti na nivo koji odgovara američkim nacionalnim interesima, a počinjati to od čistog lista nije moguće – ocenio je Reks Tilerson i dodao:    
- Mi ćemo u tome polaziti od onoga što je važno za bezbednost Sjedinjenih Država. Tilerson je naglasio da će na odnose administracije Donalda Trampa sa Moskvom direktno uticati rezultati istrage o navodnom mešanju Rusije u američku izbornu kampanju. Još je dodao:
- Smatram da je tema solidno dokumentovana. Priroda tog (ruskog) mešanja se kod nas (u SAD) dobro razume.
Tilerson se usprotivio korišćenju izraza „restartovanje” povodom rusko-američkih odnosa. Podvukao je da bi odnosi Vašingtona i Moskve trebalo da budu bolji i da njihovo trenutno stanje ne donosi ništa dobro ni Amerikancima:
- Smatram da naši sadašnji odnosi sa Rusijom nisu dobri ni za svet. NJihov niski nivo je nezdrava stvar za nas i naše interese u oblasti bezbednosti. Videćemo da li ćemo biti u stanju da ih poboljšamo. Pročitajte OVDE o šokantnom saznanju Pola Krejga Robertsa, koje dolazi iz Rusije. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jedan od novijih govora Tilersona, a tiče se situacije u svetu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA