Najnovije

MERKELOVA UCENJUJE PUTINA? Odnosi sve bolji, al sankcije ipak ostaju

Odnosi sa Rusijom su sve bolji, ali je potrebno uraditi više pre nego što se ukinu sankcije prema Moskvi do čega može doći tek potpunom primenom mirovnog sporazuma iz Minska, rekla je u Sočiju nemačka kancelarka Angela Merkel posle razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Angela Merkel i Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

Kada je reč o konfliktu u Siriji, Putin kaže da su se saglasili da je "potreban mnogo aktivniji pregovarački proces". Ukazao je na dobru ekonomsku saradnju Rusije i Nemačke.
Nemačka kancelarka Angela Merkel sastala se u Sočiju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Nakon sastanka je održana konferencija za novinare na kojoj je Putin poručio da Rusija zahteva nepristrasnu istragu o napadu gasom u Siriji.
Rusija osuđuje upotrebu hemijskog oružja i traži punu i nepristrasnu istragu o prošlomesečnom napadu otrovnim gasom na sirijski grad Han Šejhun, izjavio je Putin.
"Krivci moraju biti nađeni i kažnjeni. Ali, to se može učiniti tek posle nepristrasne istrage", istakao je Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare u Sočiju, na obali Crnog mora.
Ruski predsednik je ukazao i da se rešenje za sirijsku krizu može naći samo mirnim putem i pod okriljem UN.
Putin je rekao da je sa kancelarkom Merkel razgovarao o situaciji u Siriji i da su se saglasili da je neophodno obnoviti pregovoračke procese u Astani i Ženevi.
Kad je reč o rešavanju sirijske krize, ruski predsednik je rekao da je, i da će biti, u kontaktu sa SAD.
Pročitajte OVDE i čime su to Rusi šokirali Ameriku, a reč je o oružju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA