Najnovije

OPOZICIJA OPET ZA ISTIM STOLOM: "Nema podela među nama, hoćemo demokratiju"

U sedištu SDS počeo je sastanak opozicije na kojem se razmatraju izborne nepravilnosti i zaključci sa sinoćne sednice Republičke izborne komisije (RIK).

Opozizija opet za istim stolom (Foto: Pravda ilustracija)

U sedištu SDS sastali su se lideri različitih opozicionih stranaka, na kojem učestvuju Sanda Rašković Ivić, Boško Obradović, Saša Radulović, Bojan Pajtić, Čedomir Jovanović, Boris Tadić.
Novinarima se oko 14 časova obratio lider SDP Boris Tadić. Tadić je na konferenciji rekao da SNS želi da promeni glasove građana i pribroji sebi kako bi dobila više glasova, jer sada ima malo više od 90 poslanika.
"Povod sastanka je taj što se nakon otvaranja džakova sa glasovima utvrdilo da se broj glasova prebrojan u RIK-u razlikovao u odnosu na onaj koji su opozicione stranke prebrojale. Pratimo šta se događa u RIK-u, želimo da nađemo adekvatno rešenje zato što se odjednom pojavilo 60 prigovora, a RIK je rekao da je bilo samo dva, što povećava sumnju u regularnost izbora", rekao je Čedomir Jovanović, koji se takođe nalazi na sastanku.
Sanda Rašković Ivić potvrdila je da će u 18 časova DSS Dveri održati konferenciju za štampu.
"Sve opozicione stranke dele isto mišljenje, nema podela među nama, i sve za šta se zalažemo su sloboda i demokratija", rekla je Rašković Ivić.
RIK je sinoć doneo odluku o ponavljanju izbora na 15 glasačkih mesta i ponovnom brojanju glasova sa 100 mesta. Takođe, prihvaćeni su zapisnici, odnosno rezultati sa 63 birališta, a glasanje na jednom biračkom mestu je poništeno i na njemu neće biti ponovnog glasanja.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA