Najnovije

"VEŽBAJU": Dva supersonična aviona dopremljena na Korejsko poluostrvo (VIDEO)

Američki supersonični bombarderi B-1B dopremljeni su u ponedeljak na Korejsko poluostrvo tokom zajedničke vežbe američkih i južnokorejskih vazdušnih snaga.

Bombarderi B1B (Foto: Jutjub)

Američki supersonični bombarderi B-1B dopremljeni su u ponedeljak na Korejsko poluostrvo tokom zajedničke vežbe američkih i južnokorejskih vazdušnih snaga.
Američke vazduhoplovne snage navele su u saopštenju da su bombarderi poleteli iz Guama da bi učestvovali u zajedničkim vežbama američkih, japanskih i južnokorejskih vazdušnih snaga.
Prema rečima portparola južnokorejskog Ministarstva odbrane Muna Sang Gjuna, dopremanje američkih bombardera bilo je odgovor na provokaciju Severne Koreje i pretnju, koju predstavlja njen nuklearni i raketni program.
Severna Koreja je, u međuvremenu, saopštila da su američki bombarderi izveli "vežbu bacanja nuklearne bombe na veće mete" na njenoj teritoriji u isto vreme dok Tramp i drugi "američki ratni huškači" pozivaju na preventivne nuklearne udare na Pjongjang.
"Bezobzirna vojna provokacija gura situaciju na Korejskom poluostrvu ka ivici nuklearnog rata", objavila je severnokorejska zvanična novinska agencija KCNA. Pročitajte OVDE i zašto Donald Tramp uzima još 120 miliona dolara iz budžeta a nije namenjeno naoružanju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA