Najnovije

PONOVO PANIKA ZBOG RUSIJE: Rusija glavna pretnja NATO-u

Varšava smatra Rusiju glavnom pretnjom za kolektivnu bezbednost NATO-a, izjavio je direktor Biroa za nacionalnu bezbednost Poljske Pavel Soloh u intervjuu za Poljsku novinsku agenciju.

NATO i Rusija (Foto: Pravda ilustracija)

„Odnosi Rusija—NATO su sastavni deo kolektivne odbrane, jer ako govorimo o tome, onda, pre svega, vidimo rusku pretnju“, rekao je Soloh.
„To je pitanje prisustva NATO-a na istoku. To je pitanje Ukrajine i sukoba koji je zamrznut, ali se defakto nastavlja. I to je, na kraju, pitanje ruske politike, kao i budućih vojnih vežbi ’Zapad 2017‘ (belorusko-ruske vojne vežbe) koje Rusi spremaju za jesen“, objasnio je on.
Govoreći o sastanku šefova država NATO-a, koji je planiran za 25. maj u Briselu, Soloh je istakao da „sastanak ima radni karakter, biće kratak i zato se ne zove samit“.
„Važno je da će prvi put na tom sastanku biti prisutan novi predsednik SAD i novi predsednik Francuske, a teme su određene: jačanje transatlantskih odnosa, borba protiv terorizma i rashodi za odbranu“, dodao je on. Pogledajte OVDE kako će biti ojačana ruska flota! Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zašto je Putin tražio da se Lavrov kazni?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA