Najnovije

KOME VEROVATI SAD? Vučić: Šef BIA biće Gašić, sve zna o bezbednosti; Gašić: To su novinarske priče

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će Bratislav Gašić biti novi direktor BIA. On je više puta javno isticao da je zadovoljan njegovim učinkom na mestu ministra odbrane.

Stefanović, Vučić i Gašić (Foto: Jutjub)

On je, upitan da li Gašić može da obavlja tu funkciju pošto je sa prethodne, ministra odbrane, smenjen posle seksističkih poruka upućenih novinarki TV B92.
“Da, on će biti šef BIA, izdržao je godinu i po dana bez ijedne funkcije. On ima mnogo dobrih kvaliteta, on je čovek koji sve zna o bezbednosti“, naveo je Vučić.
Gašić je, prema pisanju medija već viđen na mestu direktora Bezbednosno-informativne agencije, na čijem čelu se trenutno nalazi Aleksandar Đorđević. 
“Bratislav Gašić je veoma vredan, posvećen čovek, odan svojoj državi. Zahvalan sam Đorđeviću na očuvanju pune stabilnosti Srbije i primernom i odgovornom obaveštajnom radu”, rekao je Vučić i tim rečima praktično potvrdio izbor Gašića za funkciju šefa BIA. 
Vest da će Gašić biti imenovan za direktora BIA u izdanjima od ponedeljka preneli su na naslovnoj Večernje novosti i Alo, pozivajući se na izvore iz vladajuće koalicije, odnosno Vlade Srbije. 
Sa druge strane, Gašić je za Radio Slobodna Evropa rekao da su to "novinarske priče".
- Nemate razloga o tome da me pitate. To su novinarske priče. Neću ništa da vam kažem. Nemam komentar uopšte, rekao je Gašić u kratkoj telefonskoj izjavi.
Pročitajte OVDE i koja su tri glavna kandidata za mesto srpskog premijera?
Izvor: B92/Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Gašić o odluci premijera da ga smeni s mesta ministra odbrane.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA