Najnovije

HITLERU BI SE DOPALO: Islamska država vrši užasne eksperimente na ljudima!

Islamska država (ID) testira otrovne hemikalije na svojim zatvorenicima kako bi stvorila nova hemijska oružja, pokazuju podaci iračke vojske.

Terorista ID (Foto: Jutjub)

ID želi da dođe do hemijskog oružja koje je lako napraviti i za koje su lako dostupni sastojci, koje bi koristila u Siriji, Iraku ali i u terorističkim napadima na Zapadu.
Irački vojnici su pronašli papire sa detaljima o eksperimentisanju sa talijum-sulfatom i "sastojcima iz nikotina", koji su bili sakriveni u zgradi Univerziteta u Mosulu, gradu koji je od 2014. godine bio pod kontrolom ekstremista.
U jednom opisanom eksperimentu, islamisti su postepeno trovali talijum-sulfatom jednog zarobljenika - muškarca teškog oko 100 kilograma. NJemu su danima u hrani davali otrov nakon čega je patio od mučnina, groznice i oticanja unutrašnjih organa, što je dovelo do bolne smrti.
Talijum-sulfat, bezbojna i bezukusna supstanca je poznati otrov.
Pripadnici IS koji su radili na eksperimentima opisali su ga kao savršeni smrtonosni otrov, čiji se sastojci lako mogu naći u prirodi i u pesticidima u zemljama kao što su SAD.
U drugom eksperimentu su jedan sastojak iz nikotina, koji se takođe može lako naći, mazali žrtvi na kožu, zbog čega je ona pala u nesvest. Drugom zarobljeniku su ubrizgali u krv taj sastojak, nakon čega je on umro u roku od dva sata.
- Ovo je užasno podsećanje na naciste koji su testirali nervne agense na živim ljudima. U toku Drugog svetskog rata, nacisti su sproveli hiljade smrtonosnih eksperimenata sa iperitom na zarobljenicima u koncentracionom logoru Sahsenhauzen, blizu Berlina - rekao je Hamiš de Breton Gordon, britanski stručnjak za hemijsko oružje.
Pretpostavlja se da se većina eksperimenata sprovodila na Univerzitetu u Mosulu.
Pročitajte OVDE i kakva kazna čeka one koji prekrše primirje, a pokazaće im Rusi i Sirijci?
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Reporter CNN zarobljen sa iračkim snagama, tokom napada ID
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA