Bivši američki teniser poznat je po tome što je bio jedan od prvih tenisera koji je imao nutricionistu, a meso i riba su mu redovno bili na stolu. Đoković za sada jede samo ribu povremeno, jer se skoro tri godine trudi da se hrani isključivo biljkama, a pice se odrekao zbog glutena još 2011.
Voli i picu
Međutim, Agasi ga specijalitetima možda nagovori da se opet okrene mesu. Koliko legendarni teniser uživa u dobroj klopi govori i činjenica da je, prema sopstvenim rečima, u svojoj kući u Las Vegasu, sam spremao večeru za po 40 gostiju. - Strastveni sam kuvar i imam divnu kuhinju. NJen dragulj je peć za picu koja je fantastična i za spremanje ribe i mesa. Ponekada Štefi i ja imamo 40 ljudi na večeri. To obožavam jer kuvanje za mene nikada nije stresno. Spremanje obroka je savršena prilika da sve držim pod kontrolom - izjavio je svojevremeno Agasi. NJemu je takođe veoma važan zdrav život. Iako je davno završio karijeru, i dalje redovno vežba. Svojevremeno je postao zaštitno lice restorana koji je spremao brzu hranu, ali sa mnogo nižim nivoom ugljenih hidrata. Ipak, i on je slab na kafu i slatkiše. - Dan mi počinje šoljom crne kafe. Da sam manje disciplinovan verovatno bih nastavio da pijem kafu tokom celog dana, ali znam da onda ne bih mogao da spavam. Isto je i sa slatkišima. Kad bih dozvolio sebi, mogao bih da poludim od šećera, ali baš vodim računa - otkrio je Agasi. Đoković je u intervjuu za "Gazetu delo sport" otkrio da je Agasija odabrao među mnogim drugim legendama tenisa s kojima je razgovarao. - Pošto sam odlučio da se rastanem sa Marijanom Vajdom i ostatkom tima, razgovarao sam sa velikim brojem nekadašnjih vrhunskih igrača. Želeo sam da čujem njihovo mišljenje. Razgovarali smo o raznim aspektima života koji čine tenisera, ne samo o igri. Najbolje sam se razumeo sa Agasijem - ispričao je Đoković.