Najnovije

HOJT JI NAM DRŽI PREDAVANJE: "Srbi ne znaju ko im je pravi prijatelj!"

Visoki funkcioner Stejt departmenta Hojt Ji smatra izjavio je da je za Srbiju i druge zemlje u tranziciji važno da imaju profesionalne slobodne i odgovorne medije koji tačno izveštavaju o onome što se dešava u zemlji.

Brajan Hojt Ji (Foto: Jutjub)

Ističe da se američka politika podrške Srbiji neće menjati i da je u Beograd došao sa porukom da SAD veoma cene partnerstvo i odnose dve zemlje i žele da sarađuju sa Beogradom na unapređenju zajedničkih ciljeva u regionu.
- Obe zemlje smatraju da Zapadni Balkan treba da bude region sa više prosperiteta, demokratije, vladavine zakona, slobode medija i radnih mesta za mlade, u kome ljudi imaju više mogućnosti - istakao je američki zvaničnik u ekskluzivnom intervjuu.
Na pitanje da prokomentariše činjenicu da neki tabloidi američkog ambasadora vide kao neprijatelja Srbije, Ji je istakao da ambasador Kajl Skot uživa puno poverenje vlade SAD i da je sa svoje strane on svakako najbolji prijatelj Srbije u okviru američke vlade, dok je za Srbiju važno da ima odgovorne medije.
- Apsolutno sam siguran da ambasador Skot radi najvrednije što bilo ko može da radi u cilju jačanja odnosa Srbije i SAD. Što se tiče pisanja štampe, smatramo da je za Srbiju i druge zemlje u tranziciji važno da imaju profesionalne slobodne i odgovorne medije koji tačno izveštavaju o onome što se dešava u zemlji - rekao je Ji.
Kada postoje dezinformacije ili lažne vesti ili nepošteno izveštavanje to može biti štetno za zemlju, ističe - Kada izveštavanje daje lažnu sliku o tome ko su prijatelji Srbije, koje zemlje pomažu Srbiji ekonomski ili bezbednosno i kada su neke zemlje, uključujući SAD prikazane kao neprijatelji Srbije ili kao zemlje koje pokušavaju da potkopaju ono što radi Srbija, to naš posao čini mnogo težim - dodao je Ji. Pogledajte OVDE koja je uloga Hojt Jia na Balkanu.
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je izgledala vojna vežba "Čelik 2017":
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA