Najnovije

VELIKA ROKADA U NEMANJINOJ: Pogledajte kakve promene na ministarskim mestima se očekuju

U Nemanjinoj 11 po svoj prilici slede velike promene na pojedinim mestima.

Kakve kadrovske promene se očekuju u Nemanjinoj? (Foto: parlament.gov.rs)

Srbija će po izboru novog premijera, nakon što Aleksandar Vučić preuzme funkciju predsednika Srbije, dobiti i novog (starog) ministra zdravlja, a to će biti Slavica Đukić Dejanović, koja će na toj funkciji zameniti ministra Lončara.
To neće biti jedina promena u Nemanjinoj 11, jer će poziciju u Vladi dobiti Branko Ružić i Novica Tončev.
Ministar Zdravlja Zlatibor Lončar će po svemu sudeći uskoro biti smenjen. U njegovu fotelju će zasesti Slavica Đukić Dejanović, zamenica predsednika SPS-a i aktuelna ministarka bez portfelja.
- Zlatibor Lončar je već viđen kao bivši ministar zdravlja, a taj resor mogla bi ponovo da preuzme Slavica Đukić Dejanović. To bi mogao da bude epilog dogovora između Aleksandra Vučića i Ivice Dačića - otkriva izvor.
Prema njegovim rečima, i Branko Ružić, potpredsednik Socijalističke partije Srbije, konačno će dobiti ministarsku funkciju! On će biti izabran za novog ministra bez portfelja, a ni Novica Tončev neće ostati bez pozicije, pa će tako raditi ni manje ni više nego kod kod Ružića! - Ružić i Tončev će dobiti nove funkcije i na taj način će i oni i SPS biti nagrađeni za sav trud i zalaganje tokom predsedničkih izbora. Primetno je da je buntovni potpredsednik socijalista i te kako promenio ponašanje tokom kampanje za šefa države. Umesto provociranja koalicionih partnera, on je vredno radio na terenu i na taj način dao doprinos Vučićevoj ubedljivoj pobedi - objašnjava naš izvor i dodaje da se nova pozicija smeši i Novici Tončevu. - On je uvek imao sjajne rezultate na lokalu i bio je jedan od nosilaca kampanje u Surdulici. Čini se da će se na ovaj način umiriti, jer u poslednje vreme iznosi brojne kritike, pre svega na račun svog lidera Ivice Dačića i SPS-a - objašnjava izvor. Inače, Slavica Đukić Dejnaović je već jednom sa velikim uspehom vodila resor zdravstva. Na toj poziciji je bila od 27. jula 2012. do 27. aprila 2014, u vreme kada je predsednik Vlade bio Ivica Dačić. S druge strane, ni Branku Ružiću ovo neće biti prvi put da zasedne u ministarsku fotelju. On je 2013. godine već obavljao funkciju ministra bez portfelja zaduženog za evrointegracije. Branko Ružić juče nije bio raspoložen da komentariše naša saznanja. - Nemam komentar na spekulacije - kazao je on. Slavica Đukić Dejanović do kraja zaključenja ovog broja nije odgovorila na pitanje koje smo joj poslali. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je Vojislav Šešelj oštro optužio ministra Lončara:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA