Najnovije

NOVA FUNKCIJA: Evo gde Đorđević ide sa čela BIA!

Odlazeći direktor Bezbednosno informativne agencije Aleksandar Đorđević najverovatnije će biti angažovan kao savetnik novog predsednika Vučića.

Zoran Đorđević (foto: Ministarstvo odbrane)

Od kada je potvrđeno da će bivši ministar odbrane Bratislav Gašić postati šef BIA, spekuliše se kakva će biti Đorđevićeva sudbina, iako je bilo navoda da će možda otići u diplomate, to nije opcija.
- Đorđević je već godinama u bliskim odnosima s Vučićem, školski su drugovi, poznaju se više od 28 godina, te nije čudo što predsednik Vlade želi da ga i dalje zadrži uz sebe nakon što bude inaugurisan za šefa države. Otud i mogućnost da posle BIA pređe kod njega kao savetnik u Predsedništvu, ali još ništa nije utanačeno. I kada je pre četiri godine najavljivao ko će preuzeti BIA, Vučić je za Đorđevića rekao da je u pitanju vrlo pouzdan, odan i profesionalan čovek i vrstan pravnik, pa kao takav verovatno bi mogao da da svoj doprinos - kaže sagovornik. 
U slučaju da Đorđević ipak ne ode u Predsedništvo, izvor "Blica" napominje da se ne treba iznenaditi ako se on okrene deljenju pravde. 
- Jedna od njegovih želja je da postane sudija, i to u visokosudskim institucijama, smatra da to onda ne bi bila devalvacija njegovog rada u BIA i advokaturi, već dostojan nastavak karijere - zaključuje sagovornik. 
Vest da će Gašić biti imenovan za direktora BIA prvo su na naslovnoj strani preneli beogradski dnevni listovi Večernje novosti i Alo, pozivajući se na izvore iz vladajuće koalicije, odnosno Vlade Srbije. 
Sa druge strane, Gašić je za Radio Slobodna Evropa rekao da su to "novinarske priče". 
Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u ponedeljak da će Bratislav Gašić biti novi direktor BIA. 
On je, upitan da li Gašić može da obavlja tu funkciju pošto je sa prethodne, ministra odbrane, smenjen posle seksističkih poruka upućenih novinarki TV B92. 
- Da, on će biti šef BIA, izdržao je godinu i po dana bez ijedne funkcije. On ima mnogo dobrih kvaliteta, on je čovek koji sve zna o bezbednosti - naveo je Vučić. 
Ubrzo se oglasila i Srpska napredna stranka koja je saopštila da je ponosna što ima ljude poput Bratislava Gašića. 
Gašić je potom naveo da mu je velika čast što ga je premijer i izabrani predsednik Vučić pozvao da vodi Bezbednosno informativnu agenciju. 
- I do sada sam radio sve što je bilo u interesu Srbije. Ovo je ponuda koja se ne odbija, biće mi čast. Reč je o jednom od najodgovornijih mesta kada je reč o bezbednosti zemlje - rekao je Gašić. Pogledajte OVDE šta je Dačić Jankoviću sasuo u lice. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte zašto ruski MiG-ovi još uvek ne mogu da stignu u Srbiju:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA