Najnovije

SAMO 3 KM DO POSLEDNJEG UPORIŠTA ID: Tigrovi nadomak Maskane, teroristi već beže iz grada! (VIDEO/MAPA)

Samo tri kilometra je ostalo između prvih redova položaja elitne divizije Tigar snaga Sirijske Arapske armije i poslednjeg uporišta takozvane "Islamske države" u provinciji Alepo, nakon što poslednjeg napredovanja vladinih snaga u regionu.

Borbe na istoku Alepa (foto: Jutjub printskrin)

Komanda Tigar snaga objavila je u toku dana da njene su trupe nametnule potpunu kontrolu nad selom Sukarija koje se nalazi tri kilometra zapadno od grada Maskana, koji je naveden kao bastion terorista Islamske države.

Vojni izvori informišu da su džihadisti već počeli povlačenje iz Maskane sada kada je sirijska vojska u poziciji da započne napad na grad, jaljaju Al-Masdar novosti. Važno je napomenuti da je Amak agencija koja je povezana sa Islamskom državom, objavila seriju fotografija snimljenih jutros u regionu. Te slike su verovatno načinjene upravo u ovoj oblasti, koja je pala u ruke Tigar snaga samo nekoliko sati kasnije. Video koji sledi prikazuje kako su Tigar snage oslobodile pet sela u istočnom Alepu i praktično stigle nadomak Maskane. Pored Alepa, i u oblasti Homs su teroristi u rasulu, a koja su brda zauzeli vojnici SAA, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA