Najnovije

VULIN: Kosovo je Srbija, a Haradinaj neosuđeni zločinac

Kosovo i Metohija jeste Srbija, i svaki put kada Albanci pomisle da nije, neka probaju da pod svojom zastavom sednu među priznate članice Ujedinjenih naciija i međunarodne zajednice, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin (Foto: Medija centar Beograd)

"Ako Srbije nema i neće je biti na KiM, zašto se od Srbije traži da razgovara sa kosovskim Albancima i zasto prave skupove koje pre nego zakažu pitaju da li će Vučić doći i da li Srbija hoće da razgovara. Ako Srbije nema zasto sve ne zavrse bez nas?" rekao je Vulin povodom izjave Ramuša Haradinaja da, kada on bude premijer, "Srbija neće postojati na Kosovu".
"Ako nema Srbije zašto KiM nije član UN i zašto i Haradinaj mora da se krije od poternica izdatih od Srbije, zašto albanski lobisti iz celog sveta prete i mole da Srbija ne sprečava učešće KiM u UNESCO-u, zašto KiM nema vojsku, zašto je najviša vlast na KiM Unmik i zašto sa KiM pasošima najviši predstavnici Albanaca jedva da mogu da napuste i prištinski aerodrom", dodaje se u izjavi.
KiM je po Rezoluciji 1244 teritorija pod privremenom upravom UN, a Haradinaj neosuđeni zločinac na privremenoj slobodi, zaključio je Vulin.

Haradinaj ponovo preti: Neće biti Srbije na Kosovu

Kandidat za premijera privremenih institucija na KiM Ramuš Haradinaj poslao je juče iz Peći poruku da "Srbija neće postojati na Kosovu" kada on bude premijer, preneo je Indeksonlajn.
"Nemamo nikakav nacrt (izazivanja) problema sa Srbijom, ali Srbija neće postojati na Kosovu. Dakle, srpska država neće imati nikakvu ulogu na Kosovu", rekao je Haradinaj.
Haradinaj je ovo izjavio nekoliko dana nakon izjave premijera i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da je eventualni izbor Haradinaja za premijera Kosova problem za Srbiju, naveo je prištinski portal. Pogledajte OVDE šta je Trampov operativac tražio od Vučića! Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vulin: Kad je teško svi zovu Ruse
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA