Najnovije

(UZNEMIRUJUĆE FOTO) UBIJEN AL-BARIDI: Komandant ID uhapšen, ali je oteo granatu jednom vojniku, a onda...

Jedan od lidera takozvane "Islamske države" u Libanu ubijen je u petak kao rezultat antiterorističke operacije libanske vojske u Arsal.

Libanske trupe (foto: Jutjub printskrin)

Zvuči kao paradoks, ali smrt Bilal Al-Baridija, pomenutog komandanta, došla je kao posledica neuspeha racije, a ne uspeha.
Početak operacije bio obećavajući kada su libanski vojnici upali u Baridijevu kuću i uspeli da uhvate živog. Shodno tome, on je odveden automobilom prema vojnoj bazi u provinciji Beka na ispitivanje. Ovde je operacija pošla po zlu. Na putu do odredišta, konvoj vojske napali su dva vozila džihadista Islamske države. Usledila je pucnjava, a libanski vojnici su ubili vozača jednog od vozila, i zarobili druga dva militanta, koji su se predali. Koristeći  Koristeći gužvu, Baridi je uspeo da izvuče ručnu granatu iz prsluka jednog od vojnika i aktivira ga, usmrtivši sebe i ranivši šestoricu vojnika kao rezultat toga. Pogledajte fotografije nakon ovog događaja. 

Kako Sirijska arapska armija zajedno sa Palestincima udara na enklavu džihadista u Istočnoj Guti pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Islamska država obezglavila libanske vojnike
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA