Najnovije

CRNOGORCI PRETE RUSIMA ZBOG VUKOVIĆA: "Ministarstvo sprema..."

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore najavilo je da će tokom dana uputiti protestnu notu zvaničnoj Moskvi zbog privođenja i deportacije Miodraga Vukovića.

Miodrag Vuković (Foto: Jutjub)

Visokog funkcionera vladajuće DPS je sinoć zadržala policija na moskovskom aerodromu Domodedovo uz obrazloženje da je u Rusiji persona non grata, a ubrzo nakon hapšenja, odlučeno je da će ga Rusija deportovati u Crnu Goru. Let iz Moskve za Tivat je tek bio jutros u sedam ujutru, pa Vuković nije mogao pre toga da napusti Rusiju.
Vuković je za Radio CG rekao da je jutros stigao u Crnu Goru, te da su mu ruske vlasti odredile zadržavanje i deportaciju, jer je navodno na spisku osoba iz Crne Gore koje nijesu dobrodošle u Rusiju. 
Kaže da je to politička odluka zbog svih dešavanja u Crnoj Gori u proteklom periodu. 
Kako su ranije objavili crnogorski mediji, uslovi u kojima je Vuković boravio u Rusiji bili su nehumani. To je, kako se navodi, stvaralo ozbiljne probleme, jer je Vukovićevo zdravstveno stanje zbog hronične bolesti narušeno. 
Inače, Vuković u Rusiji bio u tranzitu, a krajnja destinacija je bio Minsk, gde je trebalo da učestvuje na skpu Centralno-evropske inicijative. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako Miško Vuković gubi glas u sred svečanog govora:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA