Najnovije

BOŠKO OBRADOVIĆ OŠTRO: "Novi premijer će biti ikebana!"

Aleksandar Vučić će iz fotelje predsednika Srbije voditi Vladu, smatra lider "Dveri" Boško Obradović.

Boško Obradović (Foto: Dveri)

Ko god bude došao na čelo Vlade Srbije biće samo ikebana, a Vladu će voditi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kaže Obradović.
Poslanici su se vratili u skupštinske klupe i već imamo rasprave "povišenih tenzija". Kako vi to vidite?
- Narodnu skupštinu je uzurpirala vladajuća većina. Umesto da obavlja kontrolnu ulogu nad radom izvršne vlasti, Narodna skupština se pretvorila u servis Vlade Srbije. Cilj je da se uguši jedini preostali glas opozicije. Maja Gojković već mesecima ne zakazuje niti jednu sednicu na aktuelnu temu, a po Poslovniku o radu je obavezna da to učini najmanje jednom mesečno. Ona ne saziva sednice Skupštine poslednjeg četvrtka u mesecu, kada bi Vlada trebalo da odgovara na pitanja narodnih poslanika. Izbegava da zakazuje sednice utorkom i četvrtkom, jer tada takođe poslanici imaju pravo da postavljaju poslanička pitanja. Konačno, niti jedan ministar već 10 meseci nije podneo izveštaj o svom radu, a to su prema Poslovniku, obavezni da čine na svaka tri meseca, kao i da dođu na sednice nadležnih skupštinskih odbora i odgovaraju na pitanja narodnih poslanika. Dokle ćemo svi u Srbiji trpeti poniženja i vređanja inteligencije i zdravog razuma kojima smo izloženi od naprednjačkog režima? Zar je moguće da smo dozvolili da Narodnu skupštinu vodi žena koja je promenila 10 stranaka i još ima morala da se bavi politikom i drži lekcije drugima?
Ko će, po vašem mišljenju, biti novi premijer Srbije? Spekuliše se s nekoliko imena, ko je od njih, po vama, najbliži toj funkciji?
- Ko god da personalno bude novi Mirko Cvetković, on će biti samo ikebana, a Vladu Srbije će i dalje voditi Aleksandar Vučić.
Kako očekujete da će novoizabrani predsednik Vučić delovati sa mesta predsednika?
- Novi predsednik je izabran na neregularnim i pokradenim izborima. On će raditi isto što i do sada: držati redovne vanredne konferencije za medije svakoga dana i isključivo brinuti o održavanju medijskog mraka u Srbiji i o lažnoj slici u javnosti da je sve u redu i da živimo bolje nego ikad.
Da li se "Dveri" spremaju za beogradske izbore i da li očekuju da će biti vanrednih izbora parlamentarnih izbora?
- Mi smo već u kampanji za beogradske izbore. Obilazimo sve beogradske opštine i pripremamo program za Beograd kao porodičan grad. Svuda smo na terenu gde su ugrožene beogradske porodice i radnici. To je ono što nedostaje: politička organizacija koja štiti porodice od pljačkaških privatizacija, tajkuna, bankarskih derikoža, privatnih izvršitelja, lopovskih parking servisa, vlasti koje seku struju sirotinji, a opraštaju dugove bogatašima... To smo mi: zaštitnici porodice. Učešće na vanrednim parlamentarnim izborima opozicija mora usloviti fer i poštenim izbornim uslovima, a pre svega ravnopravnim medijskim tretmanom svih izbornih učesnika. Ako toga nema, opozicija treba da bojkotuje izbore i ogoli bezakonje vlasti.
Da li ste se čuli i videli sa Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem nakon izbora, i da li ste se dogovarali o saradnji?
- U redovnom sam kontaktu sa svim liderima opozicije, i parlamentarne i vanparlamentarne. Otvoreno se zalažem za ujedinjavanje opozicionih snaga u jedan narodni blok protiv ove vlasti. Niko od nas pojedinačno ne može da smeni aktuelnu vlast. Samo udruženi možemo doneti političke promene u Beogradu i Srbiji. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte ovde incident koji se dogodio u RIK-u:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA