Najnovije

SPECIJALCI PREČEŠLJALI GOČ: Pogledajte vojnu vežbu antiterorističkih jedinica Srbije i SAD (VIDEO)

Tim Zelenih beretki Specijalne komande američke vojske proveo je mesec dana na planini Goč u zajedničkoj obuci sa srpskom Specijalnom antiterorističkom jedinicom, objavljeno je na Fejsbuk profilu američke ambasade u Beogradu.

Insert iz videa o vežbama na Goču (Foto: Jutjub)

Na stranici je postavljen video-snimak sa kadrovima zajedničke vežbe. Ispod je napisano: "Ishod nije samo bolja obučenost jedinica već i čvrsto prijateljstvo između srpskih i američkih elitnih protivterorističkih snaga."
Jedan od komandanata srpskih snaga Vladan Mirković objasnio je da Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a radi na specijalnim policijskim zadacima u urbanom okruženju.
Narednik američkog tima je istakao da su srpske snage sa kojima su vežbali najbolja jedinica u Srbiji i da uvek prvi reaguju. Govoreći o vežbi, rekao je da je potrebna mentalna i fizička spremnost kako bi se čovek adaptirao na posebne uslove na Goču.
Šef odbrambenih operacija američke ambasade Kori Šea rekao je da je partnerstvo između Srbije i SAD veoma važno, ne samo u Srbiji i SAD već i u čitavom regionu. 
- Postoje neki neprijateljski faktori koji pokušavaju da iskoriste ovaj region za organizovanje napada na neke druge oblasti ili za regrutovanje boraca za akcije u Siriji i Iraku- kaže Šea.
Zbog toga je partnerstvo dve zemlje potrebno da bi se takve akcije otkrile, dodao je.
Komandant SAJ-a Spasoje Vulević naveo je da je istorija odnosa dve zemlje veoma duga.
- Zajedno smo se borili protiv zla u Prvom i Drugom svetskom ratu i sad nastavljamo tu tradiciju u borbi protiv terorizma- ističe Vulević.
Pročitajte OVDE s kim su Saša Radulović i Saša Janković dogovorili destabilizaciju i sukobe u Srbiji?
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte još jedan dokumentarac o srpskim specijalcima.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA