Najnovije

"IŠLI SMO NA KRIM, NA REDU JE DNR": Radikalska delegacija ide u posetu Narodnoj Republici Donjeck (VIDEO)

Potpredsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Milovan Bojić najavio je na konferenciji za novinare odlazak visoke delegacije srpskih radikala u Narodnu Republiku Donjeck.

Milovan Bojić govori na konferenciji SRS (foto: Jutub printskrin)

- Dame i gospodo, mogu da vas obavestim da će visoka delegacija Srpske radikalne stranke posetiti Narodnu Republiku Donjeck u periodu od 10. do 12. maja ove godine. Činimo to na poziv rukovodstva Narodne Republike Donjeck. Radi se o ranije prihvaćenoj i dogovorenoj inicijativi, a radićemo to zajedno sa mnoštvom drugih političkih stranaka, partija i pokreta koji će posetiti Donjeck - kazao je Bojić.
On je izneo uverenje da će to biti prilika da se delegacija SRS upozna sa trenutnim stanjem u Narodnoj Republici Donjeck i problemima koji su prisutni u njihovom tekućem životu i radu. - Posetićemo njihove bolnice, škole, fakultete, razgovaraćemo sa običnim građanima o uslovima u kojima žive, razmenićemo iskustva sa njihovim rukovodstvom - nabrojio je potpredsednik SRS, posetivši da Srpska radikalna stranka priznaje Narodnu Republiku Donjeck. On je naglasio da su odnosi SRS i DNR "prijateljski i intenzivni". - I još jednom da kažem da naša poseta nema nikakav drugi značaj koji bi gurao prst u oko bilo kome, remetio bilo kakve međudržavne ili bilo koje druge odnose, ili narušavao ugled bilo koga, pogotovo svoje zemlje ili bilo koje druge zemlje. Znači, ovo je naša politika, ovo je naš odnos prema Narodnoj Republici Donjeck, prema njenim žiteljima i mi ćemo nastojati da što dublje i suštinskije prodremo u probleme njihovog života i rada i da se kao prijatelji bolje razumemo i bolje sarađujemo u budućnosti - poručio je Bojić.
Osvrnuvši se na činjenicu da radikalska delegacija kad god negde ide izaziva nečije oštre reči ili postupke, on objašnjava da ta stranka jednostavno sprovodi svoju politiku i radi ono što je u interesu i građana Srbije, "ali kao članovi Srpske radikalne stranke i kao stranačka delegacija". - Biće tu mnoštvo, mnoštvo delegacija i pokreta iz cele Evrope. Nama je čast da budemo tamo, isto kao što je bilo prilikom naše posete Krimu, o kojoj ste kroz sredstva informisanja, ali i naše izjave ranije čuli - zaključio je Bojić. A da li će svi funkcioneri SPO u javnim preduzećima morati da podnesu ostavke, čitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA