Najnovije

OTKRIVENA PORAŽAVAJUĆA SAZNANJA: Na ovaj način su Albanci kupili slobodu jednog zločinca!

Za slobodu Ramuša Haradinaja Albanci su dali čak 50 miliona. S druge strane, ratni zločinac i lider Alijanse za budućnost Kosova tvrdi da je jedan biznismen platio troškove njegove odbrane u Francuskoj samo 70.000 evra.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub ilustracija)

- Vlada do sada nije ispoštovala nijednu obavezu koju je imala prema meni. Nisu mi dali ni centa. Račune sam poslao na vreme. Bio sam primoran da pozovem nekoga telefonom od viših instanci da pitam da li žele da plate. Odbranu je platio Gani Drešaj. Iznos novca datog za odbranu je 70.000 evra – rekao je Haradinaj.
Međutim, prema rečima našeg izvora, odbrana je Albance koštala oko 50 miliona evra, a to je sakupljeno sa više strana.
- Najmanje 50 milona je utrošeno za njegovu slobodu. Kontroverzni kosovski biznismen i bivši predsednik Bedžet Pacoli dao je deo novca, deo je iskreširala Haradinajeva stranka, ili, tačnije, kriminalna organizacija, koja, kao što je poznato, između ostalog zarađuje trgujući narkoticima, a deo su dali Albanci iz dijaspore.
- Verovatno su zvanični troškovi toliki koliko je on i rekao, ali su nezvanični mnogo, mnogo više. Naravno, ni albanska strana, ni sam Haradinaj u ovoj fazi to neće govoriti. Govoriće kasnije, kao što su to Hrvati uradili kada su okončali slučajeve Gotovine i Markača, i kada su rekli: „E, znate li vi koliko je to nas koštalo, pa ispalo je od 48 do 56 miliona.“ Tako će, pretpostavljam, jednog dana, kada se Albanci budu hvalili kako su uspeli da oslobode Haradinaja i koliko ih je to koštalo, reći pravu milionsku cifru. Jer ko god daje pare za nekakve takve stvari, uvek imate i posrednike koji se ugrađuju, i tako dalje, i to se u stvari nikada ne zna kada je reč o crnom delovanju ili lobiranju - objasnio je Petronijević. Slično mišljenje ima i Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije, koji je uveren da je Ramuš Haradinaj profitirao zbog boravka u Francuskoj.
- Ne znam ko je i koliki iznos dao za odbranu bivšeg vođe terorističke OVK, ali znam da je Hradinaj maksimalno iskoristio pritvor u Francuskoj da aktivira svoje odbore među Albancima u dijaspori, kao i da je od njih, odnosno od raznh pojedinaca dobio poprilično velike sume novca. Zahvaljujući ovoj situaciji sa pritvorom, on je zaista skupio mnogo novca, koji inače za njega i njegovo okruženje nije nikakav problem, pa čak ni suma od 50 miliona evra. Haradinaj vodi jednu od najvećih kriminalnih grupa na Kosmetu, koja je teška stotine miliona, tako da ova cifra za njih dođe kao najobičniji sitniš u džepu - kaže Drecun.

Ivica: Ramuše, bolje ti je da ćutiš

Ramuš Haradinaj je poslednji čovek koji treba da se oglašava, a to što je oslobođen u Francuskoj ne znači da nije počinio ratni zločin, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. On je dodao da će Srbija nastaviti svoju borbu za istinu i pravdu.
„Mi samo tražimo da se sudi, a ne kažemo unapred da je neko kriv. Oni su u parlamentu doneli odluku kojom su zaštitili OVK”, rekao je Dačić.
Ova saznanja potvrđuje i Goran Petronijević, poznati beogradski advokat, koji ima iskustva u odbrani ljudi od optužbi za ratne zločine. On smatra i da će se Albanci jednog dana ipak pohvaliti ovom milionskom cifrom koju su dali kako bi se Haradinaj pustio na slobodu, umesto da bude izručen Srbiji.

Vulin: Žele nove zločine

Ministar rada Aleksandar Vulin izjavio je da se napadima na premijera Vučića sada pridružio i Ramuš Haradinaj, uz ocenu da on kao svaki zločinac želi zločine i da ponovi. „Vučića danima napadaju i Tači i Zaev, a sada im se pridružio i Haradinaj. Predsednik Vlade i izabrani predsednik Srbije nije neprijatelj Albanaca, ali terorista i zločinaca jeste”, rekao je Vulin i podvukao da Srbija ne vidi kao neprijatelja nijedan narod, ali ubice i odbegle zločince neće prestati da goni svim pravnim sredstvima. Sprema se veliki haos u Skoplju. Pogledajte OVDE kako su Makedonci postali taoci Edija Rame. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA