Najnovije

SRBIJA RASPOREĐUJE POLICIJU ŠIROM ZEMLJE: Imaće vrlo bitan zadatak!

Tokom ove godine širom Srbije biće raspoređeno hiljadu policajaca na lokalu koji će biti na usluzi građanima za sve bezbedonosne potrebe i probleme koji ih muče.

Policija (Foto: JuTjub)

Broj ovih policajaca u policijskim ispostavama zavisiće od bezbedonosne procene. Čuvari reda biće regrutovani iz već postojećeg redovnog sastava, a proći će i odgovarajuću obuku.
Reč je o konceptu policije u zajednici, a uspostavljenjem ovog radnog mesta policajac u zajednici, predviđeno je u okviru reforme u MUP-u koja je u toku.
– Reč je o novom obliku prevencije, zasnovanom na ideji da građani i policija rade zajedno. Želimo bolju komunikaciju s građanima – rekao je za Politiku, Vladimir Stojkov, načelnik Odeljenja za organizaciju, prevenciju i rad policije u zajednici MUP-a Srbije.
Novost je da će policajci u zajednici brinuti o žrtvama krivičnih dela. Na ovaj način građani će moći bolje da upoznaju policajce, slobodno izraze svoje mišljenje o bezbednosti, njihovom osećaju sigurnosti i radu policije.
U duhu saradnje policije i građana, predviđeni su tematski dani otvorenih vrata.
U mesnim zajednicama ili policijskim objektima građani će moći da dobiju razne savete ili informacije u vezi sa prevencijom narkomanije, alkoholizma, kocke. Zainteresovani će moći da se obaveste kako da se zaštite od krađa, razbojništva, elektronskog nasilja. Razgovaraće se i o porodičnom i vršnjačkom nasilju.
Dani otvorenih vrata biće posebno rezervisani za decu, da se posebno upoznaju sa radom i poslovima policije, da razgovaraju o različitim pitanjima i razvijaju poverenje u čuvare reda i njihov rad.
Izvor: Telegraf, Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte akciju srpske policije:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA