Najnovije

DUTERTE ČELSI KLINTON: Šta si mislila o silovanjima kad se tvoj otac u Beloj kući bavio seksom sa Levinski? (VIDEO)

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte „očerupao” je svojim odgovorom Čelsi Klinton, kćerku Bila i Hilari Klinton.

Rodrigo Duterte (Foto: Jutjub)

Izgubivši iz vida je sa njim loše prošao i Barak Obama, javno je izrazila nezadovoljstvo Duterteovim rečima upućenog njegovim vojnicima povodom uvođenja ratnog stanja na delu filipinskog ostrva Mindanao:
„Za ovo ratno stanje i sve njegove posledice odgovaraću samo ja. Vi radite svoj posao. Ostalo je na meni. Ako bude potrebno, ići ću za ovo i u zatvor. Ako silujete tri žene – reći ću da sam to ja uradio”.
Čelsi Klinton je na svom Tviter nalogu napisala.
 „To nije smešno. Uopšte. Duterte je bandit i ubica koji ne obraća pažnju na ljudska prava. Zato je važno i dalje govoriti da silovanje nije šala”.
Duterte je prvo ukazao da filipinski vojnici nikad dosad nisu silovali, a pripadnici američke armije jesu – Japanke na Okinavi. Naveo je da se zna za nekoliko takvih slučajeva.
Za sopstveno pominjanje „tri silovanja” rekao je da je time hteo da pokaže do koje mere je spreman da preuzme na sebe odgovornost za sve što budu činili njegovi vojnici u vreme ratnog stanja. A potom se Čelsi Klinton obratio neposredno, naglasivši da "ženske” poput nje u svemu vide samo silovanje:
„Da, ženske od onoga što se kaže čuju samo reč `silovanje`. Zato se i ta Čelsi okomila na mene... A ja je pitam: šta si mislila kada se tvoj otac, predsednik Sjedinjenih Država, bavio seksom sa (Monikom) Levinski i drugim ženama u Beloj kući? Da li si se i na njega okomila?”
Bil Klinton se 1998-me zbog veze sa pripravnicom u Beloj kući Levinski bio suočio i sa procedurom impičmenta. Zbog laganja pred sudom i „ometanja pravosuđa”.
Potom se ono što Donald Tramp naziva „vašingtonskim blatom” postaralo da od tih optužbi bude oslobođen.
Duterte je dosad slao „dođavola” i EU i Obamu, pominjući mu i majku. Poručivao je Vašingtonu da mu Filipini nisu „kuče na povocu”, a bivšeg generalnog sekretara UN, Ban Ki Muna, nazvao „glupanom”.
Pročitajte OVDE i kakva je to realizacija američkog plana na Balkanu na delu?
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

"Žele da se borim protiv Kine. Biće masakr."
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA