Najnovije

RODITELJI OPREZ! Popularna igračka može da ubije vaše dete? (VIDEO)

U američkim medijima pojavili su se tekstovi u kojima se poziva na oprez jer se u spinerima, navodno, nalazi jako velika količina olova.

Spiner (Foto: pixabay.com)

Ovakvi tekstovi se nisu pozivali na izvore Američke komisije za kontrolu proizvoda već na Tamaru Rubin, eksperta za trovanje olovom koja je svojim videom na Fejsbuku podigla mnogo prašine. 
Ona je testirala je testirala nekoliko brendova spinera u kojima tvrdi da je pronašla neverovatnu količinu olova. Ipak, i ona sama kaže da joj nije bio cilj da napravi paniku među roditeljima jer je samo u dva od 11 spinera našla nedozvoljenu količinu olova.  
Zvanični podaci pokazuju da se u nekim spinerima zaista nalaze štetne materije. Problem je u tome što spinere trenutno proizvodi veliki broj kompanija na raznim lokacijama koje nisu u skladu sa bezbednosnim regulativama SAD-a.
Asocijacija za igračke je izdala saopštenje za javnost još 2016. godine u kojem su zamolili roditelje da kupuju spinere samo od ovlašćenih prodavaca.  
Kupujte spinere u prodavnicama za koje ste čuli i kojima verujete. Kada nas "spiner groznica" udari bićete u iskušenju da ga kupite svom detetu i kod uličnog prodavca, a za takve spinere ne možemo da garantujemo da su bezbedni, pisalo je saopštenju.
Doktori oštro upozorili: Nikad nemojte da pijete brufen, naročito ako imate više od 40 godina!Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: pink.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako napraviti spiner
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA