Najnovije

RUSKI SAVEZNICI PROTIV AMERIČKIH: Žestok okršaj za teritoriju koju su napustili teroristi ID!

U zapadnom predelu Rake došlo je do retko viđenog sudara Sirijske arapske armije, koju podržavaju Rusi, i Sirijskih demokratskih snaga, koju podržavaju Amerikanci, javlja Al-Masdar NJuz koji donosi ekskluzivne informacije o ovom sukobu.

Kurdi kod Tabke (foto: Jutjub printskrin)

Pre tri dana, dve armije su otvorile vatru jedna na drugu i artiljerijskim granatama razbile jedna drugoj zaštitne položaje oko linije fronta grada Al-Mušajrifaha, koji se nalazi zapadno od grada Tabka.
Vatreni okršaj je otpočeo nakon što su se teroristi Islamske države hitro povukli iz 20-ak sela na južnoj obali jezera Asad, što je dovelo do toga da Sirijska vojska i Demokratske snage, koje čine pretežno Kurdi, ulete u napušteno područje u tom trenutku.
Kada su Tigrove snage SAA brzo zauzele sva sela, izbili su sukobi sa Sirijskim demokratskim snagama, što je rezultiralo uništenjem dva tehnička vozila Kurda s jedne, i tri vozila SAA s druge strane.  Mada su okršaji od tada u velikoj meri prestali u zapadnoj Raki, povećana tenzija predstavlja pretnju po garnizon SAA stacioniran preko puta teritorije grada Manbidža u provinciji Alepo koji drže Kurdi. Pored toga, novi sukobi će verovatno izbiti jer se SAA i Sirijske demokratske snage takmiče da zauzmu teritoriju koju je držala ID u pokrajini Raka. Front Deir Ez Zor je probijen, SAA napreduje kao bujica prema poslednjoj prepreci, pogledajte OVDE mapu i video. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako ruski helikopteri tamane teroriste ID
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA