Najnovije

MERKELOVA POBESNELA: Vašington nema prava da radi Uniji ono što je Unija uradila Srbiji!?

Dve godine nakon što je učinila sve da ne dođe do realizacije projekta "Južni tok", nemačka kancelarka Angela Merkel našla se u sličnoj situaciji u kojoj su tada bile balkanske države.

Merkel - Tramp (Foto: Sinhua, Pravda)

Nemački kancelar Angela Merkel pridružila se kritikama na račun novih antiruskih sankcija koje je odobrio američki Senat. Komentarišući tačku po kojoj će biti kažnjene i evropske kompanije koje učestvuju u zajedničkim gasnim projektima sa Rusijom, Merkelova je rekla da Vašington nema prava da se meša u evropsku energetsku politiku. Merkelova se tako pridružila sada već brojnim glasovima iz Unije, koji su iskazali svoje otvoreno protivljenje novom paketu antiruskih sankcija, koje su, kako deluje, pre svega orjentisane na zaustavljanje projekta "Severni tok 2". Kako je naveo predstavnik za medije nemačke kancelarke Stevan Sejbert, stav Angele Merkel je saglasan juče iskazanom stavu austrijskog kancelara Kerna i nemačkog šefa diplomatije Gabrijela, čiju zajedničku izjavu možete da pročitate OVDE, da se odluka američkog senata, najblaže rečeno, može nazvati "začuđujućom".
On je naglasio da je naročito čudno u svemu tome, što će evropske kompanije biti kažnjene zbog navodnog mešanja Rusije u američke izbore. - To se ne sme dogoditi! Mi, generalno, odbacujemo sve sankcije koje imaju ekstra-teritorijalni efekat, odnosno utiču na treće zemlje, naglasio je Sejbert. Američki Senat doneo je u sredu odluku o prošurenju sankcija Rusiji. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tramp "iskulirao" Merkelovu za rukovanje:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA