Najnovije

TRESE SE ZAPAD: Rusi testirali protivraketu za "Nudolj"! (VIDEO)

Ruske Vazdušno-kosmičke snage uspešno su testirale protivraketu za novi protivraketni sistem koji je još uvek u razvoju.

Protivraketa za "Nudolj" (Foto: JuTjub, Pravda)

Raketa je ispaljena sa poznatog sovjetskog vojnog poligona Sari-Šagan koji se danas nalazi na istoku Kazahstana, a cilj se nalazio na poligonu Kapustin Jar u blizini Volgograda. Ministarstvo odbrane RF je objavilo da su lansiranju prisustvovali predstavnici ruske raketne industrije. Lansiranje je obavljeno radi usavršavanja nacionalnog sistema protivraketne odbrane, navedeno je iz ministarstva.

- Protivraketa je uspešno pogodila uslovni cilj. Sve je proteklo u skladu sa predviđanjima, rekao je Andrej Pihodko, zamenik komandanta jedinica koja je izvela lansiranje. Rusija PRO-štit ima iznad Moskve i takozvanog Centralnog industrijskog regiona. U 2014. godini započela je testiranja protivraketa za novi PRO-sistem A-235 Nudolj, a zašto je ovaj projekat od vitalnog značaja za odbranu Rusije, pročitajte OVDE Sjedinjene države protive se razvoju sistema A-235 Nudolj, a zapadni mediji ga, od oelodanjivanja njegovog razvoja nazivaju "ubicom satelita". Izvor: fakti.org, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA