Najnovije

Sajam zapošljavanja na Paliluli: Da li ima posla?

Na današnjem, drugom Sajmu zapošljavanja na Paliluli, u ponudi su se našlo oko 700 slobodnih radnih mesta kod 32 poslodavca. Sajam su u Centru za kulturu Vlado Divljan zajedno organizovali Gradska opština Palilula i Nacinalna služba za zapošljavanje - Filijala za Beograd.

Sajam zapošljavanja (Foto: Opština Palilula)

Pozitivni rezultati prvog Sajma zapošljavanja na Paliluli, održanog u decembru prošle godine posredsvom kojeg je zaposlenje našlo 200 nezaposlenih građana Palilule, i ovoga puta privukao je veliki broj zainteresovanih, uglavnom mladih ljudi, da potraže posao.

Na spisku poslova u ponudi su bila radna mesta za vapitačice, pedagoge, medicinske sestre, prodavce u kioscima novina, spremačice, vozače, bravare, varioce, operatere u kol centrima, zastupnike prodaje osiguranja, službenike obezbeđenja, konobare, kuvare i dr. zanimanja.

Sajam su otvorili zamenik predsednika Gradske opštine Palilula dr Darko Paunović i zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje - Filijale za Beograd Siniša Knežević.

Paunović je istakao važnost organizovanja sajmova zapošljavanja i za poslodavce i za nezaposlene i izrazio zadovoljstvo što je na prošlom sajmu posao pronašlo 200 Palilulaca.

"Želim vam puno uspeha, poslodavcima da budu zadovoljni kandidatima za posao , a građanima opštine Palilula da pronađu posao, da budu zadovoljni, da reše jedan od najvećih egzistencijalnih problema" istakao je Paunović. On je u ime Opštine zahvalio poslodavcima na nastavku saradnje sa Gradskom opštinom Palilula, kao i Nacionalnoj službi za zapošljavanje - Filijali za Beograd, na izuzetno korektnoj saradnji i trudu koji ulažu, kako bi omogućili što većem broju ljudi sa teritorije opštine Palilula da dobiju zaposlenje.

Knežević je naveo podatak da je od početka ove godine uz pomoć Gradske opštine Palilula, beogradska Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje zaposlila 2.274 lica sa Palilule ili 3.973 nezaposlenih lica koji su posao našli kod poslodavaca čije je sedište na teritoriji opštine Palilula, bez obzira na mesto njihovog stanovanja.

Današnji Sajam zapošljavanja na Paliluli šesti je od početka godine u Beogradu. Do kraja godine organizovaće se u još nekoliko gradskih opština, a na jesen se očekuje veliki beogradski sajam, naveo je Knežević. Ujedno je podsetio i poslodavce i nezaposlene da su još uvek otvoreni javni pozivi za zapošljavanje i samozapošljavanje u organizaciji
Nacionalne službe za zapošljavanje, da se obrate njihovim službama za sve potrebne informacije u vezi sa konkurisanjem. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA