Najnovije

HAOS U KOALICIJI SPS-JS: Evo šta je Palma poručio Dačiću!

Dačić i Palma se posvađali zbog Ane Brnabić! Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma sukobio se sa koalicionim partnerom i liderom SPS-a Ivicom Dačićem. Razlog burne rasprave bila je Dačićeva podrška Ani Brnabić.

Ivica Dačić (Foto: Sinhua/Pravda)

- Palma se žestoko obrušio Dačića. Nakon što je Dačić kazao da će SPS podržati Anu Brnabić kao kandidata za predsednika Vlade, Marković je potpuno pobesneo i napao ga. “Izdao si me”, kazao je Palma Ivici Dačiću - navodi izvor.
Da lider JS-a Dragan Marković Palma ne namerava da promeni svoje mišljenje kada je u pitanju Ana Brnabić, dokazuje i njegova jučerašnje izjava.
Predsednik Jedinstvene Srbije izjavio je juče da ostaje pri stavu da “Ana Brnabić nije njegov premijer” i tvrdi da koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje.
- Neću glasati za - rekao je Marković i dodao da koalicija sa SPS-om nije dovedena u pitanje.
- Imamo dobre odnose - tvrdi Palma.
Sa druge strane, predsednik SPS-a Ivica Dačić je u nedelju, posle glavnog odbora stranke, rekao da će socijalisti glasati za izbor Ane Brnabić za premijera Srbije.
On je kazao da sa Jedinstvenom Srbijom još nije razgovarao o stavu podrške mandatarki za sastav Vlade.
Na pitanje da li to znači da JS ne daje podršku Aleksandru Vučiću time što neće glasati za Brnabićevu Dačić je rekao da ne može o tome mnogo da govori, ali da smatra “da nije takav nivo njihove odluke”.
- Ali mora se voditi računa o celom kontekstu, bez obzira na personalno pitanje ko je je mandatar i ko će biti premijer. Ovde su u pitanju mnogo dublji i u osnovi temeljitiji politički odnosi nego što je samo to pitanje. Tako da svakako i to treba imati u vidu - da je reč o predlogu Aleksandra Vučića i da to nije pitanje samo Ane Brnabić - kazao je Dačić i dodao da treba naći rešenje tako da koalicija opstane i da se očuva politička stabilnost u Srbiji. Pogledajte OVDE šta su Nemci rekli o izboru Ane Brnabić. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte šta je Palma rekao o izboru Ane Brnabić:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA