Najnovije

VAŽNA GODIŠNJICA: Pogledajte na kakvu proslavu je Putina pozvao bugarski predsednik!

Bugarski predsednik Rumen Radev pozvao je predsednika Rusije Vladimira Putina da poseti Bugarsku 2018. godine i prisustvuje proslavi 140. godišnjice oslobađanja od osmanske vladavine, navodi se u saopštenju kabineta Radeva.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Radev je 9. juna izjavio da planira da pozove ruskog lidera na proslavu.
- U svetlu 140. godišnjice kraja rusko-turskog rata 1877-1878. i oslobođenja Bugarske, šef države pozvao je svog kolegu u zvaničnu posetu zemlji 2018. godine - ističe se u saopštenju.
Takođe se navodi da je Putin zahvalio Radevu na pozivu i da ga je prihvatio, međutim, zasad još uvek nije utvrđen određeni datum.
Nakon završetka rusko-turskog rata 1878. godine proglašena je kneževina Bugarska, ali je ona bila vazalna država Osmanskog carstva do 1908.
Dva predsednika razgovarala su juče telefonom.
- Tokom dvadesetominutnog razgovora, koji je održan na inicijativu bugarskog predsednika, istaknuta je duboka istorijska i duhovna veza bugarskog i ruskog naroda - piše se u saopštenju.
Pres-služba Kremlja ranije je navela da je tokom razgovora ponovo potvrđena obostrana zainteresovanost za razvoj rusko-bugarske saradnje u različitim oblastima, uključujući i energetsku. Kakav je američki stav o situaciji na Balkanu pročitajte OVDE. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako bugarski predsednik upravlja MiG-om 29:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA