Najnovije

Ovo je Lavrov rekao Tilersonu na temu zaoštavanja odnosa Rusije-SAD

Šef ruske diplomatije kaže da Moskva čega odgovor Vašingtona na predlog o poboljšanju odnosa.

Sergej Lavrov (Foto: Jutjub)

Nove sankcije, koje je Vašington uveo Moskvi, naškodiće odnosima dve zemlje, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom.
"Takve akcije dovode čitavu sferu rusko-američkih odnosa u ozbiljan rizik", rekao je Lavrov Tilersonu tokom razgovora čija je tema, pre svega, bilo rešavanje krize u Siriji, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnjih poslova.
Lavrov je rekao da Moskva još čeka odgovor Sjedinjenih Američkih Država na ranije predloge da se poboljšaju odnosi, navodeći da su poslednje akcije SAD u Siriji naškodile suverenitetu te zemlje.
Diplomate su razgovarali o problemima u vezi sa rešavanjem krize u Siriji, uključujući neophodnost da se učvrsti prekid vatre, naročito primenom mirovnog sporazuma iz Astane, ojačaju napori u borbi protiv terorističkih grupa i spreče pokušaji korištenja otrovnih hemijskih sredstava.
Lavrov i Tillerson su se saglasili da nastave kontakte, uključujući i pitanja bilateralne agende. Pročitajte OVDE kakvo to izvinjenje želi Tramp. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dvojica diplomata su se videla nedavno, po prvi put.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA