Najnovije

NEUSTRAŠIVA KURDSKA RATNICA: Metak joj se zabio pored glave u zid. Samo se nasmejala (VIDEO)

Video kurdske snajperistkinje koja se smeje pošto ju je metak promašio za samo par centimetara postao je pravi hit na društvenim mrežama.

Kurdska amazonka se smeje smrti u oči (foto: Jutjub printskrin)

Neimenovana ratnica sa bojišta u Raki, samoproglašenoj prestonici Islamske države, snimljena je kako nišani i puca na metu koja se ne vidi na snimku, ali sekundu nakon što je opalila, neprijateljski metak pogađa zid pored nje, promašivši njenu glavu za dlaku.
Ipak, devojka ne pokazuje znakove straha ili šoka, već se smeje i šali sa svojim kolegama. Ona izgleda pokazuje prstima da su sa druge strane dvojica džihadističkih snajperista, jer istovremeno izgovara nešto kao "dua". Na kurdskom se prema gugl prevodiocu "dva" kaže "du" (dû). Za ovog drugog je izgleda saznala tek kad joj se metak zakucao pored glave. 
"Kurdske žene ne znaju za strah", napisao je na Tviteru novinar Hemze Hamza, koji je i objavio video. 
"Tipično ljudsko biće bilo bi obeleženo za ceo život kada bi se ovako suočilo sa smrću, ali ona se samo nasmejala", napisao je. Inače, zanimljivo je pogledati i kako je obuvena ova kurdska amazonka. Ona na nogama ima čarape i papuče. Dobro, za poziciju snajperiste i nisu baš neophodne čizme.   U Siriji se dobro zakuvalo, američki piloti su tri puta tražili dozvolu za obaranje sirijskih aviona, opširnije OVDE. Izvor: Kurir, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA