Najnovije

OLIVER STOUN ODUVAO GOVOROM: Svih 13 ratova koje smo vodili poslednjih 30 godina nije poveo jedan vođa već... (VIDEO)

Jedan od najvećih holivudskih režisera Oliver Stoun objasnio je u govoru, nešto dužem od dva minuta, smisao američke politike u poslednjih tridesetak godina.

Oliver Stoun (foto: Jutjub printskrin)

Stoun je definisao funkcionisanje "sistema" američkih "pravednih ratova" i za to dobio gromoglasan aplauz, preneo je Sputnjik. Govor je održan pre oko četiri meseca, na dodeli "Speech at Writers Guild" nagrada za 2017, koje se dodeljuju mladim scenaristima.
- Možete biti kritični prema vašoj vladi i društvu u kom živite. Ne morate da se uklopite. Sada je u modi da se napadaju republikanci, Tramp i sve to, a da se izbegavaju Obamini i Klintonovi. Ali, zapamtite ovo, u 13 ratova koje smo započeli u poslednjih 30 godina, i 14 bilijardi dolara koje smo potrošili i stotine hiljada života koji su zbrisani sa zemaljske kugle - zapamtite da to nije bio jedan vođa već sistem, i demokratski i republikanski.   Zovite ga kako hoćete: vojno-industrijsko-sigurnosni-finansijski-medijski kompleks. To je sistem koji se održava pod izgovorom da su to pravedni ratovi, da su opravdani u ime naše zastave, koja ponosno vijori nad našim životima. Naša zemlja je postala mnogo prosperitetnija za mnoge, ali u ime tog bogatstva ne možemo da opravdamo naš sistem kao centar za svetske vrednosti, sve dok izazivamo tolike ratove i haos u svetu. 
Nema potrebe da nabrajam žrtve, ali znamo da smo intervenisali u više od 100 država, invazijama, promenama režima, izazivanjem ekonomskog haosa, ili hibridnim ratom - mekom moći - kako god to zovete, ali to je ipak rat neke vrste.  Na kraju to postaje sistem koji vodi ka uništenju planete i istrebljenju svih nas. Borio sam se protiv tih ljudi koji vode ratove tokom većine svog života. To je igra koja umara i u kojoj vas uglavnom potuku. 
I uz sve kritike i uvrede koje ćete dobiti, ali i pohvale, važno je da zapamtite da, ako verujete u ono što govorite i ako ostanete na svom putu, možete da napravite razliku - rekao je Stoun, koji je dobio veliki aplauz za svoj govor. Poslušajte ceo njegov govor. Da li su Amerikanci montirali snimke mučenja u Severnoj Koreji? Pogledajte OVDE. Izvor: sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nešto slično nam je poručivao i Beogradski sindikat
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA