Najnovije

STAO JE KRAGUJEVAČKI FIJAT: Do juče je svakog dana sa trake silazilo 440 vozila, a danas - nula!

Radnici kompanije "Fijat Krajsler automobili Srbija" nastavili su generalni štrajk. Drugog dana potpune obustave proizvodnje automobila, radnici prve smene došli su na svoja radna mesta, ali ne obavljaju radne obaveze.

Fabrika u Kragujevcu (foto: Jutjub printskrin)

"I dalje poslodavaci iz FCA nisu započeli pregovore oko okončanja štrajka, odnosno ispunjavanja naših zahteva - povećanje zarade, nova organizacija proizvodnje, isplata bonusa efikasnosti i nadoknada troškova prevoza. Danas ćemo, kao i juče u 12 časova, na skupu svih u smeni, obaviti informisanje radnika u štrajku, kao i u 17 sati za drugu smenu. Pomaka jednostavno nema od druge strane", kaže za N1 Zoran Marković, predsednik štrajkačkog odbora FCA.
Marković dodaje da je u štrajku 90 odsto zaposlenih i da vitalne celine fabrike, Preseraj, Karoserija, Lakirnica, Logistika i Montaža nisu u funkciji.
Do juče je sa montažnih traka Fijata u Kragujevcu svakog dana silazilo po 440 automobila 500 L, 220 po smeni, a sada je sve utihnulo u krugu kompanije.
Prema rečima Zorana Markovića, od 2.460 zaposlenih u FCA, u štrajku je 2.150 proizvodnih radnika, službenici rade, a rezultati tog rada su nepoznati, jer od juče ni jedan automobil nije proizveden. Tržište auto-delova i bele tehnike je pod prismotrom antimonopolske komisije, opširnije OVDE. Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako izgleda proizvodnja vozila kad nije štrajk
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA