Najnovije

VUČIĆ: Veliki deo Evrope i sveta stiže u Beograd!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da na svojoj inauguraciji 23. juna očekuje prisustvo velikog dela Evrope i sveta koje će pokazati respekt i poštovanje.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

On je istakao da će to biti ukazano ne prema njemu lično, već prema našoj zemlji, odnosno njenoj strateškoj poziciji nezavisne i suverene zemlje.
Upitan da li će svi učesnici Procesa "Brdo - Brioni" dobiti poziv na njegovu inauguraciju 23. juna, Vučić je rekao da se ne razume u "te tehničke stvari", ali da razgovara sa svim liderima. 
"Bukvalno veliki deo Evrope i sveta doći će u Beograd i nije to čast meni kao predsedniku Srbije, to je čast našoj zemlji. Ako vi možete da me podsetite kada smo tako nešto imali poslednjih 30 godina, ja bih voleo da to učinite. Onda ćete shvatiti da nismo bili ni blizu. i to govori da neki ljudi poštuju stratešku poziciju nezavisne i suverene zemlje kakva je Srbija", rekao je Vučić. 
Predsednik je rekao da iz Rusije i Sjedinjenih Američkih Država očekuje visoke zvanice, ukoliko je to moguće, "pošto to oni ne rade", ali i da prvi put očekuje visoku vladinu delegaciju iz Kine, "što se apsolutno nikada nije desilo". 
Vučić je rekao da očekuje dolazak predsednika Makedonije Đorđa Ivanova, Crne Gore Filipa Vujanovića, Slovenije Boruta Pahora, Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, sve iz Bosne i Hercegovine. 
On je dodao da veruje da će doći i premijer Bugarske Bojko Borisov, zvaničnici Rumunije, premijer ili predsednik Mađarske, delegacija iz Austrije na najvišem nivou, predsednika Grčke... Pogledajte OVDE šta Vulin kaže o ustašama i nedićevcima. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte Vučićevo upozorenje na rat:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA