Najnovije

Popović: Inovacije su ogroman potencijal Srbije (VIDEO)

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnologiju Nenad Popović rekao je da će, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, definisati ciljeve, navodeći da to pre svega treba da budu inovacije u svim oblastima u kojima Srbija ima ogroman potencijal.

Nenad Popović (Foto: Jutjub)

Nenad Popović je u prvoj izjavi novinarima u parlamentu nakon izbora na ministarsku funkciju, rekao da tu pre svega misli na kadrovski potencijal, mlade, IT sektor, elektrotehniku, medicinu, a posebno na poljoprivredu, što je danas najaktuelnije u svetu.
Naveo je da će Vlada Srbije sa mandatarkom, koja mnogo toga promenila dok je bila ministar državne uprave i lokalne samouprave, raditi zajedno i da će se već sutra krenuti u taj posao, a rezultati, kako je naveo, videće se kroz pola godine do godinu.
Nešto od toga, istakao je Popović, videće se i posle prvih 100 dana Vlade, ali je i naveo da su za velike projekte potrebni meseci, formiranje cilja i strategije, jer se bez toga ne može napraviti pomak.
"Moramo da obuhvatimo sve te oblasti kako bismo imali rezultate", podvukao je ministar.
To je upravo ono što sam želeo, jer se ceo živo bavim inovacijama i tehnologijama, naglasio je Popović, koji je rekao da će u tom smislu biti velike saradnje sa Rusijom, Evropom, Amerikom, Kinom, Indijom...
Dugin upozorio Srbe da je napadnuta zadnja linija odbrane. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nenad Popović potpisuje zakletvu kao ministar u Vladi Srbije
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA