Najnovije

JASNA PORUKA KREMLJA: Moskva okreće leđa Podgorici

Tek što je premijer Duško Marković proslavio ulazak Crne Gore u NATO, istakavši u razgovoru s potpredsednikom SAD Majkom Pensom da je Crna Gora prošla težak period suprotstavljajući se pritisku Rusije i "uspevši da se odupre", stigla je reakcija Kremlja. Poruka je jasna - Moskva revidira program saradnje s Podgoricom.

Ulazak Crne Gore u NATO (Foto: nato.int)

Šef komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Viktor Ozerov izjavio je da će program saradnje sa Crnom Gorom, pre svega u vojnotehničkoj sferi, biti revidiran, a nije isključeno da će jedan njegov deo biti i - prekinut.
- U doktrini nacionalne bezbednosti Rusije, NATO je jedna od glavnih pretnji nacionalnoj bezbednosti zemlje, i sa te tačke gledišta će se razmatrati sporazum sa Crnom Gorom - kazao je Ozerov.
Reagovao je crnogorski vojni ministar Predrag Bošković, ističući da članstvo nije upereno protiv Rusije niti bilo koga drugog:
- Svedoci smo neblagonaklonosti Rusije prema našem članstvu u NATO, ali nećemo dolivati ulje na vatru i reagovati na takva saopštenja. Nadamo se da će Rusija shvatiti da ovo nema antiruski karakter i da u Crnoj Gori nema nikakve antiruske histerije i da je članstvo od interesa i za Rusiju - kaže Bošković.
U međuvremenu, vlast u Podgorici danas će proslaviti podizanje državne zastave ispred sedišta NATO u Briselu.

Lavrov: Članstvo u zamenu za rusofobiju 

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je pristupanje Crne Gore NATO čisto geopolitički projekat nametnut u zamenu za rusofobiju Crne Gore:
- Sve zemlje Balkanskog poluostrva su pozvane da se pridruže antiruskoj kampanji. Pojedine zemlje, poput Srbije i Makedonije, odbile su to, i NATO lideri su razvili mržnju prema njima. U Crnoj Gori ovi zahtevi su pali na plodno tlo - rekao je Lavrov, i ocenio da to neće ojačati bezbednost Crne Gore.
Rama i Zaev dogovorili udar na Srbiju. Šta piše u obaveštajnoj dokumentaciji o tajnom paktu albanskog i makedonskog premijera možete pročitati OVDE.
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Malagurski: Crna Gora u NATO?!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA