Najnovije

Reakcija Hezbolaha povodom napada u Teheranu: Glupo poigravanje zlih ruku sa jakim Iranom

Libanski pokret Hezbolah je osudio jučerašnje napade u Teheranu i izdao sledeće saopštenje:

Borci Hezbolaha (Foto: Jutjub, printskrin)

Hezbolah osuđuje teroristički zločin zlih ruku u iranskom glavnom gradu Teheranu, koji je ciljao Islamsku savetodavnu skupštinu [Medžlis] i područje u blizini mauzoleja Imama Homeinija, koji je ostavio veliki broj nevinih mučenika i ranjenih. Ovaj dvostruki zločin predstavlja pokušaj poigravanja sa bezbednošću i stabilnošću Islamske republike i pokušaja da se utiče na njen čvrstu odluku da podrži pokrete otpora u regionu. Namera je da se ovim zločinom, takođe, utiče i na poziciju Irana kao jakog bedema protiv hegemonije, arogancije i terorizma.
Zločini koje teroristi sprovode u našem regionu i širom sveta su rezultat međunarodnog destruktivnog plana koji podržavaju i štite poznata regionalna rukovodstva. Svakom razumnom čoveku su poznate i sile koje su iza ove bande i izvršitelja ovih vojno-terorističkih dela Jasno je da su zločini u Teheranu očekivani i praktični ishod regionalne i međunarodne eskalacije u regionu.
Pokret Hezbolah upućuje iskreno saučešće Imamu Sajedu Aliju Hamneiju, iranskom rukovodstvu, narodu, kao i porodicama posvećenih mučenika. Pokret Hezbolah se, takođe, nada brzom oporavku ranjenih.  O mogućem novom ratu, pročitajte OVDE Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video:

Vojna parada pokreta Hezbolah
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA