Najnovije

AMERIKANCI OPKOLJENI: Sirijska armija izbila na iračku granicu! Očekuje se žestok odgovor Koalicije! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapsa armija i njeni saveznici probili su koridor do granice sa Irakom, svega nekoliko kilomeara od mesta Al Tanf u kom su stacionirane snage Američke koalicije, prenela je medijska kuća al-Rai.

Sirijske snage zaobišle al Tanf (Foto: JuTjub, Pravda)

Kako je preneo izveštač sa lica mesta, sirijske snage su se već srele sa Jedinicama narodne mobilizacije, iračkom dobrovoljačkom organizacijom koja je pod direktnom kontrolom iračkih vlasti. Ovu informaaciju potvrdilo je i rusko Ministarstvo odbrane, na čijoj je najnovijoj mapi kontrole sirijskih teritorija prikazan i oslobođeni koridor.

Ukoliko se ovi navodi ispostave tačnim, to bi bio ogroman udarac američkim interesima u Siriji. Ne samo što su se koalicione snage i njihove sluge iz tzv. "Slobodne sirijske armije" sada našli u obruču sirijskih snaga, već je zaustavljanje sirijsko-iračke direktne veze i saradnje jedan od neskrivenih imperativa Pentagona. Bliskoistočni analitičari koji su već stigli da prokomentarišu ovu vest, očekuju brz i ni najmanje suptilan odgovor američkih snaga na najnoviji razvoj situacije na jugu Sirije. Kakve su namere iračkih snaga, koje su se u silovitom proboju, takođe probili kroz teritoriju Islamske države do Sirijske granice, možete da pročitate OVDE. Pripadnici Liva al Bakira objavili su prve snimke sa sirijsko-iračke granice: Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Napredak sirijskih snaga prema iračkoj granici:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA