Najnovije

AMERIČKI BRODOVI U UKRAJINI: Evo šta su im Rusi poručili! (FOTO/VIDEO)

Američka krstarica "Hju siti" i razarač "Karni" ušli su u luku Odese kako bi učestvovali u američko-ukrajinskim pomorskim vežbama "Si briz 2017", objavio je lokalni internet sajt "Dumska".

Razarač "Karni" (Foto: Jutjub)

Prema izveštajima medija, brodovi su se usidrili u prvom keju novog kontejnerskog terminala.
List navodi da je ulazak američke krstarice u Odesu prilično redak događaj. Poslednji put to se dogodilo 2011. godine, kada su u luku uplovili brodovi "Anzio" i "Monterej".
Ranije su u Odesu stigla tri turska broda i podmornica, a na aerodrom sletela dva vojna aviona zemalja NATO-a. Osim toga, SAD su na manevre uputile protivpodmornički avion "Boing P-8 Posejdon" i oko 800 mornara.
Ruska Crnomorska flota pratiće američko-ukrajinske pomorske vojne vežbe "Si briz" izjavio je izvor iz vlasti Krima. 
"Održavanje američko-ukrajinskih vežbi "Si briz" će konstantno pratiti snage i sredstva Crnomorske flote. To podrazumeva vazdušno izviđanje, pratnju brodova, rad nadzemnih stanica", objasnio je izvor.
Prema njegovim rečima, sredstva za izvršavanje izviđanja Crnomorske flote biće angažovana tokom čitavog trajanja vežbi.
"Crnomorska flota trenutno raspolaže prilično širokom flotom aviona pomorske avijacije za obavljanje kontinuiranog nadgledanja i praćenje iz vazduha. Brodovi će se, sa svoje strane, održati na potrebnoj udaljenosti za nadgledanje vojnih vežbi", rekao je izvor.
Poslanik Državne dume iz Sevastopolja Dmitrij Belik je istakao da bi ukrajinska mornarica mogla da iskoristi ove vežbe za provokacije u blizini ruske ekonomske zone. 
"Mislim da će ukrajinski mornari želeti da pokažu svoju "odvažnost" u blizini naše kompanije "Černomornjeftgas", koju oni smatraju svojom", rekao je Belik.
Ove godine na vojnim vežbama, osim SAD i Ukrajine, učestvuju Belgija, Bugarska, Velika Britanija, Grčka, Gruzija, Kanada, Francuska, Italija, Litvanija, Moldavija, Norveška, Poljska, Portugalija, Švedska i Turska. U manevrima će učestvovati jedinice kopnenih i pomorskih snaga, kao i desantne jedinice.
Pogledajte OVDE kakvo se to tajno oružje SSSR uskoro vraća na zadatak?
Izvor: Kurir/ rs.sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

A ovako je bilo prošle godine na istoj smotri u Ukrajini.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA