Najnovije

Evo zašto je kokosovo ulje odlično za preplanuli ten!

Kokosovo ulje savršeno je za preplanuli ten i pomaže u dodatnoj zaštiti od UV zraka, koji su u ovo doba godine veoma jaki.

Zaštitite kožu na suncu (Foto: pixabay.com

Da biste se zaštitili od štetnih sunčevih zraka, ne zaboravite da se “opremite” kremama sa što višim zaštitnim faktorom, ali vodite računa o njihovom sastavu. Jer, sve je više hemije u tim proizvodima, na šta koža može burno da odreaguje. Ali zato možete da budete sigurni da će vam kokosovo ulje prijati, jer je prirodno i, što je važno, uspeva da formira zaštitni sloj koji “tera” UV zrake od vas.
NJegova prednost je u tome što nekoliko sati nakon što ga stavite održava vlažnost kože, sprečava isušivanje i nastanak bora. S druge strane, ne morate da brinete ni za lepotu, jer ćete upotrebom kokosovog ulja doći do preplanulog tena, i to bez višesatnog “prženja”. Dobra stvar je i to što ima antimikrobna i antifungalna svojstva, pa sprečava da, dok ste na plaži ili bazenu, “pokupite” neku infekciju. Ne smete piti vodu iz flaše koja je stajala u autu - baš nikada! Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Svet plus

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

100 koristi od kokosovog ulja
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA