Banana je vrlo specifično voće posebne teksture i bogatog ukusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i bez veštačkih šećera.Priprema sladoleda od banane je vrlo jednostavna.
Sastojci:
- 2 banane
Priprema:
1. Banane ogulite i narežite na kolutiće.
2. Stavite banane na tanjir ili u vrećicu i zamrznite u zamrzivaču.
3. Ostavite da se smrzavaju oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu.
4. Zamrznute kolutiće ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, lepljivu masu.
5. Izmešane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a želite li da budu tvrđe vratite ih u zamrzivač na još pola sata do sat.
Trikovi:
1. Kikiriki: U blender dodajte 3 kašičice kakao maslaca i 2 kašičice meda.
2. Jagoda: U blender dodajte na grubo naseckane zaleđene jagode i 2 kašičice slatke pavlake.
4. Čokolada: U blender dodajte 3 kašičice gorkog kakaa, 2 kašičice slatke pavlake i kašičicu ekstrakta vanile (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne).
Ovaj slatkiš možete da jedete koliko hoćete. Recept za mafine od samo tri sastojka pogledajte OVDE.
Izvor: Kurir