Najnovije

BLUMBERG: Stojimo iza objavljenog intervijua sa Anom Brnabić

Redakcija agencije "Blumberg" stoji iza teksta koji je napisan posle razgovora sa premijerkom Anom Brnabić, a koji je u javnosti izazvao buru reakcija što zbog onog što je rekla, zatim tvrdnje premijerke da je loše interpretirana i njenog pravdanja ambasadoru Rusije u Beogradu.

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

- Stojimo iza onog što smo napisali - kratko je za "Danas" rekao Taj Tripet, portparol agencije Blumberg. On je tako odgovorio komentarišući "nesporazum" oko izjave premijerke toj agenciji da će Srbija izabrati članstvo u EU, a ne bliže veze sa Rusijom ako bude morala da bira.
U kabinetu Ane Brnabić nisu hteli da komentarišu odgovor Blumberga rekavši da je premijerka sve o tom intervjuu objasnila više puta.
Izjava Ane Brnabić o izboru EU a ne Rusije, kako je i agencija Blumberg istakla, prva je izjava zvaničnika Srbije koja jasno govori o kursu ove države. Međutim, reagovala je i Rusija, pa je premijerka Srbije odnela stenogram razgovora sa Blumbergom Aleksandru Čepurinu, ne bi li ga uverila da je loše interpretirana.
Brnabić je svoje ponašanje pokušala da objasni u intervjuu "Blicu" rekavši da se nije pravdala i da nije očekivala toliku debatu u javnosti.
- Dala sam stenogram razgovora zato što je važno zadržati kontinuitet da predsednik Vlade bude otvoren i iskren prema svakom svom partneru... Želela sam da pokažem da stojim iza svake svoje reči, iako su neke moje izjave potpuno izvučene iz konteksta - rekla je ona.
Vučić stao u odbranu premijerke. Više o tome čitajte OVDE. Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA