Najnovije

PRELOMNI TRENUTCI SIRIJSKOG RATA: "Sinovi Rake" krenuli u juriš sa Asadovim "Tigrovima"! (VIDEO)

Oružanoj sili koju predvde "Tigrove snage" Sirijske arapske armije (SAA) pridružili su se plemenski ratnici pokrajine Raka.

Juriš u Raki (Foto: Tviter)

Veliki konvoj sačinjen od 4.000 dobrovoljaca brojnih plemena koja nastanjuju ovu pokrajinu pristigao je tek pre par dana, a jedinica koju su stavili pod komandu SAA već je načinila veliki napredak kroz položaje Islamske države u pokrajini. Prema navodima vojnih izvora, jedinica plemenskih ratnika koja je dobila ime "Sinovi Rake" oslobodila je danas sela Šuvejhan i Bir al Dahel. Tokom današnjeg dana, Sinovima Rake pristiglo je i dodatno pojačanje od 2.500 boraca, čuji dolazaki raspoloženje  možete videti na snimcima. Damask je ovim pokazao da je povratio poverenje sirijskog naroda, naročito onog dela koji se našao u zoni dejstava Islamske države i američkih javnih i tajnih operacija u Siriji, i da ima kapaciteta da za kratko vreme sačini ozbiljnu vojnu formaciju od lokalnih dobrovoljaca, spremnih da učestvuju u borbi za oslobođenje svoje otadžbine.
Uz to, pokazale su se netačnim i tvrdnje Vašingtona da na strani SAA učestvuju samo šiitske milicije, pošto su plemena Rake gotovo isključivo sunitska. Ova masovna manifestacija poverenja lokalnog stanovništva, svakako će uticati i na američke planove da pod kapu, dominantno kurdskih, tzv. "Sirijskih demokratskih snaga" (SDF), objedine i lokalne borce.U okvir SDF-a Amerikanci su već "presadili" i veliki broj južnih džihadista, čiji je pokušaj infiltracije iz Jordana izazvao jednu od najvećih rusko-američkih napetosti tokom Sirijskog rata. SAA sada okončava borbu protiv preostalih džihadista na jugu zemlje, a više o današnjem velikom prodoru, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe u istočnom predgrađu Damaska - DŽobaru:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA