Najnovije

MUNJEVIT PROBOJ TIGROVA: Oslobođena dva grada na Eufratu, SAA prodrla 35 kilometara, ali to nije sve!

Sirijska arapska armija (SAA) je prema poslednjim izveštajima pre kratkog vremena oslobodila dva grada na reci Eufrat, nakon što je napredovala nekih 35 kilometara kroz teritoriju pod kontrolom Islamske države u ruralnim područjima Rake.

Tigrove snage u Raki (foto: Lajvlik printskrin)

Podržane povratkom provladinih plemenskih boraca, Tigrove snage SAA protrčale su preko istočne Rake i osvojile susedne gradove Dalu i Al-Aukariši, čime su dostigli do reke Eufrat u jednom od svojih najvećih pojedinačnih napredovanja 2017. godine.
Posle uspostavljanja koridora sa glavnom teritorijom pod kontrolom vlade, snage SAA su stvorile još jedan džep ID južno od grada Raka i istovremeno odsekle rivalske promaeričke Sirijske demokratske snage (SDS) da ščepaju još jedan komad teritorije koji su držale snage ID duž reke Eufrat.
Prema vojnom izvoru Al-Masdar NJuza, svi izveštaji koji su ukazivali da su snage SDS, koje podržavaju SAD, ušle prethodne nedelje u Dalu i Al-Aukariši, pokazali su se kao neistiniti.
Sada je grad Deir Ez-Zor udaljen samo 80 kilometara. Tigrove snage, kojima komanduje general major Suheil Al-Hasan - imale su zadatak da guraju jugoistočno duž autoputa M4, da bi na kraju pokrenuli dugotrajnu čvrstu opsadu. Pustinja gori u istočnom Homsu, teroristi jurišaju u samoubilačkim talasima, pogledajte krvave okršaje OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tigrove snage na Eufratu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA