Najnovije

ASAD ZAHTEVA OD SAD: Amerika da plati štetu Siriji za razaranja i ubijenu decu i civile!

Sirija traži da Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici plate za uništavanje infrastrukture i da snose pravnu odgovornost za nelegitimno bombardovanje civila, navodi se u pismima stalne misije Sirije u UN adresirane na generalnog sekretara UN Antonija Gutereša i predsedavajućeg Saveta bezbednosti, Kineza Lija Đieija.

Stradanje civila u američkim napadima (foto: Jutjub printskrin)

"Sirijska Vlada insistira da napadi moraju prestati i da članice ove nelegitimne koalicije moraju snositi političku i pravnu odgovornost za uništenje infrastrukture u Sirijskoj Republici", ističe se u pismu stalne misije.
Dodaje da udari iz vazduha koalicije predvođene SAD i dalje "uzimaju više stotina života nedužnih sirijskih civila" i da su u bombardovanjima skoro potpuno uništene kuće i vitalna infrastruktura.
Sirijska stalna misija u UN je kao primere uzela dva nedavna udara, tokom kojih su koalicioni avioni uništili naftna i gasna postrojenja.
Damask, takođe, ukazuje i na bombardovanje izvršeno 27. maja na selo Hasu Albu Auf u provinciji Hasakah gde su potpuno uništene brojne kuće, a poginulo je najmanje osam civila, uglavnom dece. Američki general očitao bukvicu svojima: "Mi nemamo pravo da smo u Siriji, a Rusi imaju..." Opširnije OVDE. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zapadni mediji ruske udare u Siriji prikazuju kao američke
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA